ЛШ: Реал преко ЦР7 до преокрета у Минхену, славље Атлетика против Лестера!

Екипе Реал Мадрида и Атлетика остварили су победе у првим мечевима четвртфинала Лиге шампиона.  Реал забо заставу у Минхену! Роналдово полувреме је песма, Видалово полувреме је туга! Бајерн могао до 2:0, Реал и до убељивије победе да не беше чудесног Нојера.  Атлетико куца на врата полуфинала: Гризман из поклон пенала потопио јалови Лестер! Јорганџије у свом стилу - минимална, али вредна победа од 1:0 против шампиона Енглеске.

Фудбал 12.04.2017 | 23:10
ЛШ: Реал преко ЦР7 до преокрета у Минхену, славље Атлетика против Лестера!
’Краљевићи’ су на гостовању у Минхену после преокрета савладали Бајерн са 2:1, док су ’Јорганџије’ минималним резултатом победиле Лестер – 1:0.

Двоструки стрелац за Реал био је Кристијано Роналдо, у 47. и 77. минуту и тако стигао до бројке од 100 постигнутих голова у европским такмичењима.

Једини гол за Бајерн постигао је Артуро Видал у 25. минуту, а исти играч у финишу првог полувремена није искористио једанаестерац.

Најбољу прилику на почетку вечерашњег меча на Алијанц Арени имао је Карим Бензема који је у 18. минуту погодио пречку.

Седам минута касније стигла је казна, пошто је Видал довео Бајерн у вођство. Видал је после центаршута из корнера сјајно реаговао и главом послао лопту у мрежу Реала.

Обе екипе су имале прилике да до краја првих 45 минута постигну још неки гол, али највеће узбудјење догодило се у судијској надокнади времена.

Франк Рибери је шутирао са ивице казненог простора, лопта је погодила Карвахала. а судија Никола Рицоли је проценио да је то било играње руком и показао на "белу" тачку. Одговорност је преузео Видал, али је шутирао преко гола.

Само два минута по повратку на терен Реал је стигао до изједначења поготком Роналда на асистенцију Карвахала.

Шпанском клубу посао је додатно био олакшан од 61. минута када је Хави Мартинес зарадио други жути картон. ;

Реал је наставио да напада, али је у тим тренуцима Мануел Нојер био сјајан на голу Бајерна. Међутим, ни Нојер није могао све да заустави, па је Роналдо у 77. минуту постигао свој други гол на мечу и донео победу својој екипи.

Реванш меч је на програму наредне недеље у Мадриду.

Четврту годину заредом Бајерн не успева да реши шпанску загонетку, а Реал Мадрид се из Минхена враћа са визираном картом за полуфинале Лиге шампиона коју мора да овери пред својим навијачима следеће недеље. Први део фудбалског блокбастера у Минхену је донео велику главобољу Баварцима и капиталних 2:1 Мадриђанима.

Два различита полувремена смо видели на Алијанц Арени. Прво у којем је Артуро Видал могао да постане херој Бајерна и друго у којем је Кристијано Роналдо постао херој Реал Мадрида. Видаље довео Бајерн у вођство, имао пенал за 2:0, промашио и частио Реал новим животом.Роналдо је упркос натчовечанским напорима Мануела Нојера успео да покаже да ЈЕСТЕ човек за велике утакмице и у два наврата је хаковао чаробну шифру којом је Нојерзакључао Бајернов гол.

Бајернова страховлада у Немачкој престаје да шири моћ када је преко пута неко из велике тројке са Пиринеја. Претходне три године су их Реал, Атлетико и Барса заустављали у полуфиналу. Сада су близу елиминације у четвртфиналу. Ни „Мистер Лига шампиона“ КарлоАнћелоти није донео Баварцима лек за мигрене које имају од представника најбоље и најјаче лиге на свету. Изгледа да није било до Пепа већ до снаге Шпанаца...

Бајерн је први пут у сезони видео да није свемоћан у Минхену и да се неће играти баш онако како он свира. Све утакмице до сада су им били гажење нејаке конкуренције у коју убрајамо и Венгерове губитнике. Ово је била прва велика утакмица ове сезоне у којој ривал није остао импресиониран Бајерновом величином и дошао је да га победи.

Тако је Нојер у 18. минуту морао врховима прстију и уз помоћ пречке да спасава гол после Бенземиног скока. Без Левандовског, Бајерн је ледоломац без оне оштице на врху. Може да гура на силу једно време, али на крају мора да стане...

У одсуству прве пушке Левандовског, Арјен Робен је преузео конце Бајернове игре у своје руке и у свом цик-цак стилиу почео да ставља Мадриђане на муке. Низали су се корнери после његових продора, а Бајерн је притискао и после шестог ударца из угла за само 25 минута је коначно нашао рупу. Њено име је Начо Фернандез којем је Видалпрелако побегао и закуцао лопту главом у мрежу. У 40. минуту је Видал још једном могао главом да матира Наваса али је тукао поред гола. тада је први пут имао Реал на коленима. На другој страни је Нојер зауставио Роналда и одбранио други зицер. 

Када је изгледало да ће Бајерн отићи на полувреме са минималних 1:0, италијански арбитар Рицоли их је частио поклоном за 2:0 после спорне ситуације у шесанестерцу Реала коју је означио као играње руком Карвахала и показао је на белу тачку. 

Лопту је одмах зграбио расположени Видал решен да баш он пресуди Бајерну. Више енергије је потрошио на свађање и кукумавчење да судија покаже жути картон Карвахалу него на концентрацију пре ударца са беле тачке. Која му је фалила неколико секунди касније када је послао лопту небу под облаке и пропустио још једну шансу да дотуче Реал. 

Видалови промашаји ће дуго прогањати Бајерн. Кошмаран крај првог полувремена се убрзо претворио у још страшнији старт другог дела игре. Карвахал је центрирао на пенал, аРоналдо волејом први пут вечерас пробо Бајерн. 

Потом је Нојер скинуио и трећи зицер када је зауставио Бејла. Зидан је реаговао и уместо индиспонираног Велшанина увео талентованог и технички супериорнијег Асенсија. И погодио! 

Роналдо је наставио да уништава Реал и после сат времена игре му задао још један тежак ударац, када је "навукао" Мартинеза да добије други жути и тада је Бајерн био зрео за коначан пад. 

Нојер је наставио да спасава Баварце неко време и у интервлау од 10 минута страшним одбранама зауставио Рамоса, Бензему у два наврата и Роналда. Међутим, ни Нојер није свемогућ. Није ништа могао у 77. минуту против Роналда. Превише би било да је и оно одбранио... Асенсио је нашао Роналда, а Португалац 100. голом у еврокуповима ставио лични печат на ову победу. До краја је Реал пропустио још једну добру шансу да постигне трећи гол и обезбеди рутински реванш у Минхену. 

Реал има седмо узастопно полуфинале Лиге шампиона на тањиру. Јесте да је преко пута Бајерн, али овај вечерашњи Бајерн не може у Мадриду против овог Реала. Да не беше чудесног Нојера, већ вечерас би све било решено... 

БАЈЕРН - РЕАЛ МАДРИД 1:2 (1:0)
/Видал 25 - Роналдо 47, 77/

БАЈЕРН (4-2-3-1): Нојер - Лам, Мартинез, Боатенг, Алаба - Алонсо (од 64. Бернат), Видал - Робен, Алкантара, Рибери (од 66. Даглас Коста) - Милер (од 81. Коман)

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Навас - Карвахал, Наћо, Рамос, Марсело - Модрић (од 90+1. Ковачић), Каземиро, Крос - Бејл (од 59. Асенсио), Бензема (од 83. Родригез), Роналдо

Атлетико куца на врата полуфинала: Гризман из поклон пенала потопио јалови Лестер! Јорганџије у свом стилу - минимална, али вредна победа од 1:0 против шампиона Енглеске.

Мадридски тим је на ’Калдерону’ сада има минималну предност пред реванш за шест дана у Енглеској.

Једини погодак на мечу постигао је Антоан Гризман у 27. минуту после страта Олбрајтона у шенсаестерцу. Ипак, то је била очигледна грешка судије јер је Олбрајтон срушио француског нападача изван кауненог постора.

У наставку меча домаћини су претили пред голом Каспера Шмајхела, али није успела да дође до веће предности.

Још једна спорна ситуација – у 60. минуту, Марез је пао у шенаестерцу после мањег контакта са Габијем, али је судија проценио да то није било за пенал.

Два минута касније, најбољу шансу за ’Јорганџије’ имао је Фернандо Торес, али се при шуту оклизнуо и лопта је завршила далеко од гола гостујуће екипе.

Екипа Дијега Симеонеа имала је до краја иницијативу, али су се гости бранили и нису дозволил већу предност домаћина.

Корак по корак, некако опет из сенке, Атлетико Мадрид и Дијего Симеоне крче пут ка самој завршници Лиге шампиона. Јорганџије су на стадиону Висенте Калдерон победили енглески Лестер са 1:0 и, на основу приказане игре, релативно мирно могу да чекају реванш на Кинг Пауер стадиону.

Није ово била баш бриљантна партија Атлетика, имали су и неке боље наступе ове сезоне, али је шпански клуб сасвим заслужено и чини се чак рутински смирио чету Крега Шекспира. Имао је више шанси и удараца ка голу противника, али истини за вољу, треба напоменути да је Атлетико гол да из поклон-пенала у 27. минуту.  

Судија Ериксон је дуел Марка Олбрајтона и Антоана Гризмана окарактерисао као фаул, што он и јесте био, али ван казненог простора, али га је шведски арбитар “увукао“ у 16 метара.

А за разлику од неких претходних пенала у важним утакмицама, Гризман је у вечерашњој ситуацији био баш хладан, као шприцер и није било спаса Касперу Шмајхелу.

Могли су домаћи да поведу већ у деветом минуту, Коке је добро шутирао са 22 метра, био је близу, али је лопта на крају завршила на стативи.

До краја првог дела игре капитен Атлетике још једном се нашао у прилици да затресе противничку мрежу, међутим, прохујала је бубамара поред стативе, а Лестер је могао да предахне.

Атлетико је чврсто држао конце игре у својим рукама практично на сваком делу терена, а Лестер је био прилично нападачки импотентан. О томе сведочи и податак да Лисице нису упутиле ниједан ударац у оквир гола Атлетика.

Најбољи играч шампионског Лестера из прошле сезоне, Ријад Марез потпуно је утонуо у сивило малтене током свих 90 минута. Као да га није ни било. У ствари, „појели“ су га Симеонеови питбулови у дефанзиви.

Да ствар буде гора по Лестер, у реванш утакмици неће моћи да рачунају на стуб одбране,Роберта Хута, који је добио суспендујући жути картон.

У завршници утакмице могао је и резервиста Анхел Кореа да дуплира предност Атлетика, али баш није имао среће. 

АТЛЕТИКО МАДРИД - ЛЕСТЕР 1:0 (1:0)
/Гризман 28пен/

АТЛЕТИКО МАДРИД (4-4-2): Облак - Хуанфран, Савић, Годин, Луис - Саул Нигез, Габи, Коке, Караско (од 65. Кореа) - Торес (од 75. Партеј), Гризман

ЛЕСТЕР (4-4-2): Шмајхел - Симпсон, Беналуан, Хут, Фухс - Марез, Дринквотер, Ндиди, Олбрајтон - Варди (од 77. Слимани), Оказаки (од 46. Кинг)

Лига шампиона – четвртфинале:

Атлетико Мадрид - Лестер 1:0 (1:0)
Гризман 27

Бајерн - Реал Мадрид 1:2 (1:0)
Видал 25 – Роналдо 47, 77

Дортмунд – Монако 2:3 (0:2)
Дембеле 57, Кагава 84 –Мбапе 19, Бендер 35 (аг), Мбапе 79

среда

Јувентус – Барселона 3:0 (2:0)
(Дибала 7, 22, Кјелини 55)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар