Od vođe Armanija, preko "bombe" Panate, do Izraela!

Poznati italijanski košarkaš drugi put ove sezone promenio klub i potpisao za Hapoel Jerusalim.

Košarka 06.04.2017 | 09:45
Od vođe Armanija, preko "bombe" Panate, do Izraela!
Sezonu je počeo kao kapiten Armanija, sredinom decembra bombastično je prešao u Panatinaikos, a početkom aprila značajno tiše otišao u Hapoel iz Jerusalima.

Italijanski reprezentativac i jedan od donedavno najboljih igrača "azura" drugi put je promenio klub ove takmičarske godine, nakon što mu je i PAO zatvorio vrata.

Do kraja sezone Đentile će nastupati u Izraelu, gde će imati zadatak da pokaže da je u stanju da se vrati na najviši nivo.

"Hoću da se dokažem sam sebi. Hapoel je idealna sredina za mene. Poznajem trenera (Simonea) Pjaniđanija veoma dobro i on poznaje mene. Veoma sam srećan što ću se pridružiti ekipi. Znam i dosta igrača, jer sam igrao sa Kurtisom Džerelsom, igrao sam protiv Džeroma Dajsona i Tarensa Kinzija i naravno da svi znaju ko je Amari Stodemajer", rekao je Italijan, naglasivši da je oduševljen prilikom da sarađuje sa nekadašnjom NBA zvezdom, a sada igračem-gazdom Hapoela.

Kako je odlučio da se preseli u Izrael?

"Uspostavili smo kontakt čim sam napustio Panatinaikos. Pratio sam njihov nastup u Evrokupu sve do poraza od Valensije u polufinalu", objasnio je Italijan.

Na pitanje izraelskog novinara da li razmišlja i o nastupu na Eurobasketu, Đentile odgovara da trenutno misli samo o klubu.

"Ne razmišljam o tome posle svega kroz šta sam prošao ove sezone. Samo želim da se dokažem sebi ponovo, a Jerusalim je dobra prilika da to uradim. Malo je rano da govorim o tome da li ću biti na Eurobasketu. To će odlučiti selektor Etore Mesina. Sada pre svega želim da ponovo igram, jer to volim da radim i znam kako to da radim", dodao je Đentile. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar