Од вође Арманија, преко "бомбе" Панате, до Израела!

Познати италијански кошаркаш други пут ове сезоне променио клуб и потписао за Хапоел Јерусалим.

Кошарка 06.04.2017 | 09:45
Од вође Арманија, преко "бомбе" Панате, до Израела!
Сезону је почео као капитен Арманија, средином децембра бомбастично је прешао у Панатинаикос, а почетком априла значајно тише отишао у Хапоел из Јерусалима.

Италијански репрезентативац и један од донедавно најбољих играча "азура" други пут је променио клуб ове такмичарске године, након што му је и ПАО затворио врата.

До краја сезоне Ђентиле ће наступати у Израелу, где ће имати задатак да покаже да је у стању да се врати на највиши ниво.

"Хоћу да се докажем сам себи. Хапоел је идеална средина за мене. Познајем тренера (Симонеа) Пјаниђанија веома добро и он познаје мене. Веома сам срећан што ћу се придружити екипи. Знам и доста играча, јер сам играо са Куртисом Џерелсом, играо сам против Џерома Дајсона и Таренса Кинзија и наравно да сви знају ко је Амари Стодемајер", рекао је Италијан, нагласивши да је одушевљен приликом да сарађује са некадашњом НБА звездом, а сада играчем-газдом Хапоела.

Како је одлучио да се пресели у Израел?

"Успоставили смо контакт чим сам напустио Панатинаикос. Пратио сам њихов наступ у Еврокупу све до пораза од Валенсије у полуфиналу", објаснио је Италијан.

На питање израелског новинара да ли размишља и о наступу на Еуробаскету, Ђентиле одговара да тренутно мисли само о клубу.

"Не размишљам о томе после свега кроз шта сам прошао ове сезоне. Само желим да се докажем себи поново, а Јерусалим је добра прилика да то урадим. Мало је рано да говорим о томе да ли ћу бити на Еуробаскету. То ће одлучити селектор Еторе Месина. Сада пре свега желим да поново играм, јер то волим да радим и знам како то да радим", додао је Ђентиле. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар