Hrvatskom gimnastičaru stalo srce na treningu!

Tomislav Marković srušio se na treningu na Osijeku, a samo zahvaljujući brzoj reakciji prisutnih spasen mu je život.

Ostali sportovi 01.04.2017 | 19:45
Hrvatskom gimnastičaru stalo srce na treningu!
Hrvatski reprezentativac u gimnastici Tomislav Marković (31) proslavljaće ubuduće 30. mart kao drugi rođendan.

Sportista, koji je zbog operacije na kolenu van trenažnog procesa, u Osijeku je u sredu želeo da odradi lagani trening, a onda se iznenada bez svesti srušio na pod.

Zahvaljujući brzoj i trezvenoj reakciji potpredsednika kluba "Žito" Vladimira Mađarevića, kao i gimnastičara Borise Čuline, Marković je spasen. Njih dvojica su ga reanimirala sve vreme do dolaska Hitne pomoći.

"Bili smo na treningu i Tomislav se požalio kako mu nije dobro. Nedugo posle toga je pao i počeo da se guši. Lice mu je bilo plavo, pa smo Boris i ja odmah priskočili u pomoć i krenuli da mu vadimo jezik. Reagovali smo brzo i ispravno, počeli da mu masiramo srce. Ma, sam Bog nas je vodio, jer su te prve minute bile ključne", izjavio je za "24sata.hr" Vladimir Mađarević.

Tomislav se brzo osvestio po dolasku u bolnicu, a potom je zadržan na opsežnim pretragama. Oseća se dobro i u stabilnom je stanju, što je potvrdio i porukom na Facebooku.

"Što te ne ubije, to te ojača".

EKG koji je radio uoči operacije kolena u Minhenu, krajem prošle godine, nije pokazao ništa sumnjivo, ali lekari u Osijeku ništa ne žele da prepuste slučaju, pa će razmotriti opciju da mu ugrade stent.

Za njega je sportska karijera sigurno završena, iako je planirao da odradi još jedan olimpijski ciklus.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar