Kuvajćani žele ulagati u BiH

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /Fipa/ Gordan Milinić razgovarao je sa kuvajtskim investitorima i predstavnicima firme "Al dar nešnel ril estejt", koji su pokazali interesovanje za infastrukturne projekte poput izgradnje auto-puta, brzih cesta, željeznica i aerodroma.

Bosna i Hercegovina 27.03.2017 | 17:42
Kuvajćani žele ulagati u BiH
Tokom susreta bilo je riječi i o projektima proizvodnje hrane, izgradnje hotela, spa centara, kao i o iskustvu Kuvajćana u poslovanju u BiH, saopšteno je iz Fipe.

Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da bi investitori iz Kuvajta više ulagali u BiH ukoliko bi poslovni ambijent bio povoljniji i jednostavniji, a govorili su i o poteškoćama koje su imali, počevši od osnivanja kompanije do realizacije projekta.

Oni navode da su te prepreke prevaziđene, ali da investitori idu tamo gdje je jednostavnije poslovati.

Milinić je informisao goste da svi nivoi vlasti rade na unapređenju poslovnog ambijenta, što je imperativ na putu ka EU i bez čega BiH ne može da ostvari značajniji ekonomski rast.

On kaže da Fipa radi na predlaganju mjera za unapređenje poslovnog ambijenta i da je u 2016. godini predložila 41 mjeru za poboljšanje poslovnog okruženja sa ciljem da BiH učini konkurentnijom investicionom destinacijom.

Milinić je ukazao na činjenicu da je istraživanje, koje je sproveo Savjet stranih investitora, pokazalo da 80 odsto stranih investitora u BiH nastavlja sa investicijama, što dodatno ohrabruje da bude nastavljeno provođenje potrebnih reformi kako bi broj stranih investitora bio mnogo veći.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ma dajte

27.03.2017 17:57

Ma dajte ovo je hiladiti put da se slikaju kojekakve delegacije i obecavaju med i mlijeko.Sto nisu do sada ulagali.Arapi kupuju samo zemlju kako bi je preprodali ka se udje u EU i kad vrijednost bude tri puta veca.Ajte vise s tim investicijama....

ODGOVORITE
Name

AR

27.03.2017 18:14

Nebrinite nista nece se oni dugo zadrzati cim cuje kolko treba dati nasim vodjama ispod ruke

Name

rere

27.03.2017 18:27

Nemojte tako,pa ovo je prva fotografija u ovoj godini.

Name

Re

27.03.2017 19:09

Stigli su Kuvajcani, pitajte ih hoce li viski, ma oce ljudi, narucite im na Panticev racun

Name

kameleon

27.03.2017 19:05

Namjesti se Milinić i ućuta o kili zlata. Potvrđena po stoti put ona stara izreka? ''Ne laje kera radi sela već radi sebe.''

ODGOVORITE
Name

Grah bas nezgodno pao

28.03.2017 02:13

E ako Kuvajcani ne naprave put do mog sela, ne znam ko ce. Samo kad naprave put, oni ce htjeti da kupe cijelo selo. A posto imaju hrpu para, malo ko ce odoliti da ne proda. Onda znaci da ja moram postati gastarbajter. A ako ne naprave put, ne moze se zivjeti u onoj pustinki. Kako god okrenem, ne valja.

ODGOVORITE