Meša ostao bez još jednog "Zmaja" - Danijela Miličevića!

Fudbaler Genka i reprezentacije Bosne i Hercegovine Danijel Miličević propustiće naredne utakmice sa Gibraltarom i Albanijom zbog povrede.

Fudbal 21.03.2017 | 20:30
Meša ostao bez još jednog "Zmaja" - Danijela Miličevića!
Vezni igrač belgijskog kluba je stigao na okupljanje "zmajeva" u Trening kamp u Zenici, ali je u medicinskom pregledu ustanovljeno da je povrijeđen i da sigurno neće moći da nastupi u subotu protiv GIbraltara u kvalifikacijama za Mundijal, ali ni tri dana kasnije u prijateljskom dvoboju u Elbasanu.

"Nakon pregleda je utvrđeno da Danijel Milićević ima povredu unutrašnjeg kolateralnog ligamenta lijevog koljena, te selektor Mehmed Baždarević neće moći da računa na njega za utakmice sa Gibraltarom i Albanijom. Igrač Genka bi danas trebao da se vrati u Belgiju na dalje liječenje",navedeno je na zvaničnom sajtu FS BiH.

Miličević je debitovao u dresu BiH u septembru prošle godine protiv Estonije (5:0) u Zenici i asistirao Vedadu Ibiševiću za pogodak u meču protiv Estonije (5:0) u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Podsjetimo, Baždarević u odnosu na Grčku u prethodnom duelu, u subotu na "Bilinom polju" neće moći da računa na kapitena Edina Džeku, Senada Lulića, Ognjena Vranješa i Matu Jajala zbog kartona, Emira Spahića, koji nema klub, te povrijeđene Milana Đurića i Izeta Hajrovića.

Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi na trećoj poziciji u grupi sa sedam bodova, iza Belgije i Grčke koje imaju 12, odnosno 10 bodova. Kipar i Estonija imaju po tri boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar