Koliko stranaca igra u klubovima Superlige Srbije?

Fudbalski savez Srbije odlučio je da od sledeće sezone samo po četiri stranca mogu u protokol u sastavu jedne superligaške ekipe.

Fudbal 21.03.2017 | 21:35
Koliko stranaca igra u klubovima Superlige Srbije?
Od srpskih superligaša, kada je ova sezona u pitanju, takva odluka pogodila bi samo Crvenu zvezdu.

'Crveno-beli' su u prolećnom delu sezone počinjali sa šestoricom stranaca (Frimpong, Le Talek, Donald, Kanga, Ruiz i Boaći), samo protiv Čukaričkog izostao je Ruiz. Partizan je igrao sa trojicom (Everton, Leonardo, Tavamba), četvrti stranac, Libijac El Monir, nije ulazio u igru.

Ostali superligaši retko su na terenu imali više od dvojice stranih fudbalera. Ove polusezone to se nije dogodilo nijednom.

Inače, na listi strelaca Superlige prvo mesto deli Partizanov Brazilac Leonardo, sa 15 postignutih golova.

Što se stranaca tiče, sedam golova postigao je Ugo Vijeira, jesenas napadač Crvene zvezde, šest Ruiz, po pet Boaći i sada bivši igrač Partizana Božinov, a među stranim fudbalerima koji su postizali golove ove sezone su i Fofana (Obala Slonovače, Čukarički), Galvao (Brazil, Borac), Mame N'Dijae (Senegal, Napredak), Donald, Eliomar (Brazil) i Gafurov (Uzbekistan) iz Javora, Le Talek, Obiora Odita (Nigerija, Mladost), Kaisedo (Ekvador, Metalac), Kristovao (Angola, Javor) i Pjasentin (Brazil, Čukarički).

Stranih fudbalera iz zemalja bivše Jugoslavije je najviše, 33 iz Crne Gore, devet iz Bosne i Hercegovine, pet iz Makedonije, jedan iz Slovenije, a pored njih, još 36 igrača sa pasošima drugih država nastupa za srpske klubove.

Ne računajući igrače iz bivših jugoslovenskih republika, najviše je fudbalera iz Gane (7), Brazila (4) i Nigerije (3). Po dvojica fudbalera u Superligi su iz Kameruna i Austrije, po jedna iz Angole, Kine, Kostarike, Nemačke, Ekvadora, Francuske, Gabona, Grčke, Japana, Kanade, Južne Koreje, Libije, Holandije, Rusije, Senegala, Ukrajine, Uzbekistana i DR Kongo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar