Колико странаца игра у клубовима Суперлиге Србије?

Фудбалски савез Србије одлучио је да од следеће сезоне само по четири странца могу у протокол у саставу једне суперлигашке екипе.

Фудбал 21.03.2017 | 21:35
Колико странаца игра у клубовима Суперлиге Србије?
Од српских суперлигаша, када је ова сезона у питању, таква одлука погодила би само Црвену звезду.

'Црвено-бели' су у пролећном делу сезоне почињали са шесторицом странаца (Фримпонг, Ле Талек, Доналд, Канга, Руиз и Боаћи), само против Чукаричког изостао је Руиз. Партизан је играо са тројицом (Евертон, Леонардо, Тавамба), четврти странац, Либијац Ел Монир, није улазио у игру.

Остали суперлигаши ретко су на терену имали више од двојице страних фудбалера. Ове полусезоне то се није догодило ниједном.

Иначе, на листи стрелаца Суперлиге прво место дели Партизанов Бразилац Леонардо, са 15 постигнутих голова.

Што се странаца тиче, седам голова постигао је Уго Вијеира, јесенас нападач Црвене звезде, шест Руиз, по пет Боаћи и сада бивши играч Партизана Божинов, а међу страним фудбалерима који су постизали голове ове сезоне су и Фофана (Обала Слоноваче, Чукарички), Галвао (Бразил, Борац), Маме Н'Дијае (Сенегал, Напредак), Доналд, Елиомар (Бразил) и Гафуров (Узбекистан) из Јавора, Ле Талек, Обиора Одита (Нигерија, Младост), Каиседо (Еквадор, Металац), Кристовао (Ангола, Јавор) и Пјасентин (Бразил, Чукарички).

Страних фудбалера из земаља бивше Југославије је највише, 33 из Црне Горе, девет из Босне и Херцеговине, пет из Македоније, један из Словеније, а поред њих, још 36 играча са пасошима других држава наступа за српске клубове.

Не рачунајући играче из бивших југословенских република, највише је фудбалера из Гане (7), Бразила (4) и Нигерије (3). По двојица фудбалера у Суперлиги су из Камеруна и Аустрије, по једна из Анголе, Кине, Костарике, Немачке, Еквадора, Француске, Габона, Грчке, Јапана, Канаде, Јужне Кореје, Либије, Холандије, Русије, Сенегала, Украјине, Узбекистана и ДР Конго.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар