Čurkin preminuo od srčanog udara

Vitalij Ivanovič Čurkin, bivši stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama (UN), preminuo je od posledica srčanog udara, rezultati su obdukcije, javlja Anadolu Agency (AA).

Svijet 11.03.2017 | 18:19
Čurkin preminuo od srčanog udara
Čurkin je 20. februara hospitaliziran zbog sumnje da je imao srčani udar i uprkos svim naporima ljekara preminuo je istog dana.

Zvaničnici su uprkos prvim informacijama da je preminuo od posljedica srčanog udara najavili da će biti rađena obdukcija kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

Iz forenzičkog odeljenja Njujorka istakli su da je završena obdukcija, ali da neće otkriti uzrok smrti zbog diplomatskog protokola.

Čurkinova porodica, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i osoblje ministarstva prisustvovalo je pomenu za bivšeg diplomatu u Centralnom kliničkom centru u Moskvi.

"Čurkin je iznenada umro u Njujorku 20. februara, dan uoči 65. rođendana", navedeno je tada u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Čurkin je bio ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama od aprila 2006. godine. Rođen je u Moskvi 21. februara 1952. godine.

Izvor; Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragana

11.03.2017 22:26

Velika steta pocivaj u miru.

ODGOVORITE
Name

Dragana

11.03.2017 22:27

Velika steta pocivaj u miru.

ODGOVORITE