Video: Poslije samo 58 sekundi u dresu Kavsa - Bogut slomio nogu!

Posle samo 58 sekundi u dresu Klivlend Kavalirsa, Endru Bogut doživeo je prelom potkolenice u debiju za šampiona NBA lige.  Šok u Klivlendu - Bogut na debiju polomio nogu! "Čuo sam kako je pukla kost", rekao je Džejms.

Košarka 07.03.2017 | 12:15
Video: Poslije samo 58 sekundi u dresu Kavsa - Bogut slomio nogu!
Australijski centar stigao je u Ohajo pre samo nekoliko dana, gde je trebalo da bude značajan adut u borbi za odbranu prstena, ali je posle nepunih minut doživeo jako tešku povredu.

"Uffff... Ovo je baš težak momenat. Za sve nas. Baš smo bili uzbuđeni zbog njegovog dolaska... Kako su se sudarili, istovremeno sam čuo kako je puklo. Prišao sam mu i on mi je odmah rekao – 'Polomljena je'", rekao je najbolji igrač Kavsa Lebron Džejms.

Do povrede je došlo kada se Bogut sudario sa Oskarom Vajtom početkom druge deonice, pokušavši da ga spreči da pogodi za tri poena, a Majami Hit je na kraju slavio 106:98.

Iako i dalje nije poznata težina povrede, Bogut je vrlo verovatno završio sezonu i čeka ga dugačak oporavak.

Reprezentativac Australije je već 12 godina u najjačoj ligi sveta, u koju je stigao kao prvi pik drafta 2005, gde je nastupao za Miloki Bakse, Golden Stejt Voriorse i Dalas Meverikse.

Sa Voriorsima je pre dve godine postao prvak.



Iskusni australijski centar sa NBA prstenom iz vremena kada je igrao za Golden Stejt Voriorse, Endrju Bogut, raskinuo je u jeku sezone ugovor sa Filadelfija Seventisiksersima, nakon što je dobio poziv da zaigra za aktuelne prvake, Klivlend Kavalirse, i pridružio se Lebronu Džejmsu i ostalima zajedno sa Deronom Vilijamsom iz Dalas Meveriksa i Kajlom Korverom iz Atlante, koji je doduše stigao nešto ranije.

I onda šok…

Bogut je prethodne noći, u prvom nastupu za lidera Istoka koji se dodatno pojačao za start plej-ofa... polomio nogu!

U noći između ponedeljka i utorka, 32-godišnji centar koji je sezonu počeo u Dalasu, pa proveo četiri dana kao igrač Filadelfije, pre nego što je u dogovoru sa klubom izašao iz ugovora i postao slobodan da potpiše za Kavse, doživeo je frakturu leve tibije u utakmici sa Majami Hitom, koju su gosti potom dobili rezultatom 98:106.

"Ovo je veliko ispumpavanje... težak momenat", rekao je vođa tima, Džejms.

"Svi smo bili uzbuđeni zbog njegovog angažovanja i dolaska ovde. Ostaje nam da se nadamo najboljem, ali ovo je težak trenutak ne samo za njega, već i za sve nas, za naš košarkaški klub".

Magnetna rezonanca potvrdila je da se radi o prelomu kosti, mada "King" Džejms kaže da mu je iste sekunde bilo jasno šta se dogodilo.

"Čim se sudar desio, čuo sam kako je puklo. I kada sam došao do njega, rekao je samo: 'Polomljena je', ali sam već znao da će to reći. Čuo sam kako puca. Isisalo je vazduh iz cele dvorane", slikovit je bio Džejms.

Teška povreda centra koji je pre dve sezone imao važnu ulogu u šampionskom pohodu Golden Stejt Voriorsa, a nakon prošle sezone i poraza od Kavsa u nezaboravnom finalu morao da ode kako bi se u "selari kepu" otvorio prostor za dolazak Kevina Durenta iz Oklahoma Siti Tandera, povredu je zadobio na startu druge četvrtine, kada je levom nogom snažno udario u levo koleno Majamijevog krilnog košarkaša, Okaro Vajta.

Na terenu je, do preloma, proveo 58 sekundi.

Za Boguta je, sasvim izvesno, završena 12. NBA sezona, a zajedničko sa Džejmsom mu je to što su obojica bili prvi pikovi na draftu - Džejms 2003. kada su ga izabrali Kavsi, a Bogut 2005. kada su ga draftovali Milvoki Baksi.

Igrajući za Dalas, Bogut je beležio tri poena i 8,3 skokova u proseku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar