Видео: Послије само 58 секунди у дресу Кавса - Богут сломио ногу!

После само 58 секунди у дресу Кливленд Кавалирса, Ендру Богут доживео је прелом потколенице у дебију за шампиона НБА лиге.  Шок у Кливленду - Богут на дебију поломио ногу! "Чуо сам како је пукла кост", рекао је Џејмс.

Кошарка 07.03.2017 | 12:15
Видео: Послије само 58 секунди у дресу Кавса - Богут сломио ногу!
Аустралијски центар стигао је у Охајо пре само неколико дана, где је требало да буде значајан адут у борби за одбрану прстена, али је после непуних минут доживео јако тешку повреду.

"Уфффф... Ово је баш тежак моменат. За све нас. Баш смо били узбуђени због његовог доласка... Како су се сударили, истовремено сам чуо како је пукло. Пришао сам му и он ми је одмах рекао – 'Поломљена је'", рекао је најбољи играч Кавса Леброн Џејмс.

До повреде је дошло када се Богут сударио са Оскаром Вајтом почетком друге деонице, покушавши да га спречи да погоди за три поена, а Мајами Хит је на крају славио 106:98.

Иако и даље није позната тежина повреде, Богут је врло вероватно завршио сезону и чека га дугачак опоравак.

Репрезентативац Аустралије је већ 12 година у најјачој лиги света, у коју је стигао као први пик драфта 2005, где је наступао за Милоки Баксе, Голден Стејт Вориорсе и Далас Мевериксе.

Са Вориорсима је пре две године постао првак.



Искусни аустралијски центар са НБА прстеном из времена када је играо за Голден Стејт Вориорсе, Ендрју Богут, раскинуо је у јеку сезоне уговор са Филаделфија Севентисиксерсима, након што је добио позив да заигра за актуелне прваке, Кливленд Кавалирсе, и придружио се Леброну Џејмсу и осталима заједно са Дероном Вилијамсом из Далас Меверикса и Кајлом Корвером из Атланте, који је додуше стигао нешто раније.

И онда шок…

Богут је претходне ноћи, у првом наступу за лидера Истока који се додатно појачао за старт плеј-офа... поломио ногу!

У ноћи између понедељка и уторка, 32-годишњи центар који је сезону почео у Даласу, па провео четири дана као играч Филаделфије, пре него што је у договору са клубом изашао из уговора и постао слободан да потпише за Кавсе, доживео је фрактуру леве тибије у утакмици са Мајами Хитом, коју су гости потом добили резултатом 98:106.

"Ово је велико испумпавање... тежак моменат", рекао је вођа тима, Џејмс.

"Сви смо били узбуђени због његовог ангажовања и доласка овде. Остаје нам да се надамо најбољем, али ово је тежак тренутак не само за њега, већ и за све нас, за наш кошаркашки клуб".

Магнетна резонанца потврдила је да се ради о прелому кости, мада "Кинг" Џејмс каже да му је исте секунде било јасно шта се догодило.

"Чим се судар десио, чуо сам како је пукло. И када сам дошао до њега, рекао је само: 'Поломљена је', али сам већ знао да ће то рећи. Чуо сам како пуца. Исисало је ваздух из целе дворане", сликовит је био Џејмс.

Тешка повреда центра који је пре две сезоне имао важну улогу у шампионском походу Голден Стејт Вориорса, а након прошле сезоне и пораза од Кавса у незаборавном финалу морао да оде како би се у "селари кепу" отворио простор за долазак Кевина Дурента из Оклахома Сити Тандера, повреду је задобио на старту друге четвртине, када је левом ногом снажно ударио у лево колено Мајамијевог крилног кошаркаша, Окаро Вајта.

На терену је, до прелома, провео 58 секунди.

За Богута је, сасвим извесно, завршена 12. НБА сезона, а заједничко са Џејмсом му је то што су обојица били први пикови на драфту - Џејмс 2003. када су га изабрали Кавси, а Богут 2005. када су га драфтовали Милвоки Бакси.

Играјући за Далас, Богут је бележио три поена и 8,3 скокова у просеку.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар