Na Ol star meču uvode i šut za 10 poena?!

Adam Silver kaže da će NBA liga zajedno sa igračima i vlasnicima timova pokušati da "osveži" tradicionalni događaj. Stiv Ker smatra da igrači mogu da reše problem sami.

Košarka 12.03.2017 | 11:15
Na Ol star meču uvode i šut za 10 poena?!
Komesar NBA lige Adam Silver pozvao je ljubitelje košarke da na njegovu ličnu e-mail adresu šalju predloge koji bi Ol star utakmicu mogli da učine zanimljivijom već od 2018. godine.

Prošlog meseca u Nju Orleansu je tim Zapada pobedio Istok rezultatom 192:182, čime je četvrtu godinu zaredom postavljen rekord u broju ukupno postignutih poena.

"Nije lako samo trčati gore-dole i šutirati iz otvorenih pozicija", rekao je plejmejker Bostona Ajzeja Tomas.

"Voleo bih da utakmica bude više takmičarska", dodao je Kajri Irving iz Klivlend Kavalirsa.

Ove izjave potvrđuju da je meč "svih zvezda" postao prilično dosadna manifestacija, u kojoj ne uživaju ni sami učesnici.

Adam Silver kaže da mu se Kris Pol iz Los Anđeles Klipersa obratio u ime igrača i poručio da su promene neophodne.

"Kris je predložio da se za stolom nađe ista grupa ljudi koja je pregovarala oko novog kolektivnog ugovora. Da tu budu Majkl Džordan i Džini Bas u ime vlasnika, Lebron Džejms u ime igrača, da svi sednemo zajedno i smislimo kako to da uradimo".

Silver je dodao da zabava treba da ostane osnovna ideja Ol star meča i da bi možda trebalo uvesti neke stvari koje ne mogu da se vide na takmičarskim utakmicama, kao što je šut za četiri, pa i 10 poena!?

"Mogli bismo da uvedemo pravilo po kome koš sa pola terena u poslednjem minutu vredi 10 poena. Možda je to luda ideja, ali zato i pozivam ljude da mi pišu i da već 2018. imamo izmenjenu Ol star utakmicu. Ne kažem da treba da bude intenzivna kao u plej-ofu, ali neka momci igraju".

Trener Golden Stejta Stiv Ker, koji je ove i 2015. godine sedeo na klupi Zapada, izjavio je da suštinsku promenu mogu da donesu i sami igrači.

"Sve se svodi na njihovu odluku da tu utakmicu shvate ozbiljno. Oni treba da odluče kako žele da izgleda Ol star meč, a trenutno je on - sprdnja. Svi pokušavaju da budu kul na terenu, skoro da je sramota igrati čvrsto. Ni pre 30 godina se igrači nisu bacali za loptama, ali je utakmica ipak ličila na nešto", kaže Ker.

"Sve što treba da urade je da odigraju sa 75 odsto snage, bez straha da će se neko povrediti, jer neće. Sada su na 10 odsto i to je blamaža".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar