Bogdanović nosio Fener do preokreta!

Košarkaši Fenerbahčea i Anadolu Efesa ostvarili su nove pobede u turskoj Superligi i nastavili trku u dvoje za prvo mesto pred plej-of.

Košarka 07.03.2017 | 10:15
Bogdanović nosio Fener do preokreta!
Fenerbahče je nadigrao Darušafaku 79:76 u derbiju 20. kola iako je zaostajao 12 poena sredinom druge četvrtine meča.

Domaćin preokreće sredinom narednog kvartala serijom 12:3, a potom stiže do dvocifrene prednosti pet minuta pre kraja (71:61).

Međutim, Darušafaka se ne predaje, njen američki trio Vanamejker-Vilbekin-Klajburn prave seriju 13:2 za novi preokret na 74:73 pred poslednjih 100 sekundi.

Usledila su dva koša Bogdana Bogdanovića za novo vođstvo Fenera, dok s druge strane Vonamejker pogađa jednom i ostavlja Darušafaku u igri pred poslednjih 15 sekundi.

Potom pravi peti faul, a Dikson sa linije za slobodna bacanja "overava" pobedu domaćina. U poslednjim sekundima Vilbekin i Klajburn su tražili trojku za produžetak, ali su bili neprecizni.

Dikson je bio najefikasniji u Feneru sa 18 poena uz šest skokova i četiri asistencije, 13 je dodao Bogdanović uz dve asistencije, 11 Nikola Kalinić uz po tri skoka i dodavanja, a deset Jan Veseli uz pet uhvaćenih lopti.

Darušafaku je "nosio" Vanamejker sa 18 poena, 14 je postigao Klajburn uz šest skokova, dok je Ante Žižić dodao 12 uz devet uhvaćenih lopti.

Efes je ubedljivo savladao Tofaš 81:58, uz 16 poena Džana Maksima Mutafa, a pratili su ga Tomas Ertel sa 12 uz devet asistencija te Džejson Grejndžer sa 11.

Kod gostiju su se istakli Kalojan Toškov Ivanov sa 14, Banš Ermiš sa 12 i Semi Mehija sa 11 poena.

Fener i Efes imaju po 18 pobeda u sezoni, Darušafaka je peta sa 13, a Tofaš sa devet na trijumf od plej-of pozicije.

U sledećem kolu Fener igra veliki gradski derbi sa Galatasarajem, a Fener gostuje kod Bujukčekmečea.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar