Богдановић носио Фенер до преокрета!

Кошаркаши Фенербахчеа и Анадолу Ефеса остварили су нове победе у турској Суперлиги и наставили трку у двоје за прво место пред плеј-оф.

Кошарка 07.03.2017 | 10:15
Богдановић носио Фенер до преокрета!
Фенербахче је надиграо Дарушафаку 79:76 у дербију 20. кола иако је заостајао 12 поена средином друге четвртине меча.

Домаћин преокреће средином наредног квартала серијом 12:3, а потом стиже до двоцифрене предности пет минута пре краја (71:61).

Међутим, Дарушафака се не предаје, њен амерички трио Ванамејкер-Вилбекин-Клајбурн праве серију 13:2 за нови преокрет на 74:73 пред последњих 100 секунди.

Уследила су два коша Богдана Богдановића за ново вођство Фенера, док с друге стране Вонамејкер погађа једном и оставља Дарушафаку у игри пред последњих 15 секунди.

Потом прави пети фаул, а Диксон са линије за слободна бацања "оверава" победу домаћина. У последњим секундима Вилбекин и Клајбурн су тражили тројку за продужетак, али су били непрецизни.

Диксон је био најефикаснији у Фенеру са 18 поена уз шест скокова и четири асистенције, 13 је додао Богдановић уз две асистенције, 11 Никола Калинић уз по три скока и додавања, а десет Јан Весели уз пет ухваћених лопти.

Дарушафаку је "носио" Ванамејкер са 18 поена, 14 је постигао Клајбурн уз шест скокова, док је Анте Жижић додао 12 уз девет ухваћених лопти.

Ефес је убедљиво савладао Тофаш 81:58, уз 16 поена Џана Максима Мутафа, а пратили су га Томас Ертел са 12 уз девет асистенција те Џејсон Грејнџер са 11.

Код гостију су се истакли Калојан Тошков Иванов са 14, Банш Ермиш са 12 и Семи Мехија са 11 поена.

Фенер и Ефес имају по 18 победа у сезони, Дарушафака је пета са 13, а Тофаш са девет на тријумф од плеј-оф позиције.

У следећем колу Фенер игра велики градски дерби са Галатасарајем, а Фенер гостује код Бујукчекмечеа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар