Ponuda Novaku Đokoviću...

Za dobrog matematičara ne postoji nerešiv zadatak! Ja sam taj matematičar! Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović o prblemima sa kojima se suočava naš teniski as.

Tenis 07.03.2017 | 09:45
Ponuda Novaku Đokoviću...
Nešto se dešava. Teško da je (samo) do tenisa, jer kad dohvati reket u ruke čisti konkurenciju kao od šale - makar to bili  Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari - ali kad Novak Đoković izgubi od drugorazrednih igrača kakvi su Denis Istomin ili Nik Kirojs onda se tema njegovog rezultatskog posrnuća širi i van aut linija teniskog terena.

Ne baš pohvalne partije srpskog asa u drugoj polovini 2016. i s početka 2017. godine nametnule su niz pitanja od kojih je, po nekim stručnjacima, prvo - da li je 30-godišnji Beograđanin - dovoljno mentalno čvrst da savlada jednu od težih kriza od početka profesionalne karijere.

„Činjenica je da mu je neophodna duboka, debela i široka analiza niza stvari. Pošto je Đoković sam svoj gospodar i najbolje zna šta treba da uradi, ja sam spreman da mu pomognem“, ponudio se u intervjuu za Alo, Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, odgovarajuć i na pitanje na koji način može da pomogne. „Na životni, kondicioni, način razmišljanja i promene istog, na atmosferu koja se stvorila oko njega. Kad imate neku vrstu ovakvih problema morate da se vratiti korenima. Pomoć mu je neophodna. Mnogo puta se na mene ljutio zato što sam mu direktno isticao stvari koje nisu dobre. Uvek sam mu želeo najbolje i Nole odlično zna kolika je moja ljubav prema njemu“.

Đoković je rano ispao sa Australijan opena. Potom i u četvrtfinalu ATP turnira u meksičkom Akapulku. Što zabrinjava pred odlazak u Sjedinjene Američke Države, gde ga čekaju dva turnira iz Masters serije (Indijan Vels i Majami) na kojima brani po 1.000 bodova.

„Novaku sve kompletno predstavlja problem. Tu mislim da uklapanje u novi život, o kojem je i on često govorio. Nove perspektive, motivi i želje da uklopi najbliže zajedno sa profesionalnim nastupima, prooriteti, fokus i koncentracija na teren. To sve mora da radi kroz priču sa ljudima od velikog poverenja. Ubeđen sam da imam odgovor na sve. Pre mnogo godina sam, zajedno sa njegovim ocem Srđanom, rešavao sve te probleme. Novak te ljude kao što smo Srđan i ja mora da vrati u svoj tim“.

Mnoga pitanja su i dalje otvorena. Ne tiču se samo sporta.

„Ne znam da li se udaljio od porodice. Ponavljam, ubeđen sam da Srđan i ja, zajedno sa njegovom rođenom braćom, možemo da rešimo. Nisam u reprezentaciji i nemam priliku da mu pomognem, osim ukoliko mi on sam ne traži pomoć. Moja vrata su Novaku širom otvorena. Koliko njega boli poraz od Kirjosa, toliko boli i mene. Ako dovučete prave ljude oko sebe oni mogu sve da reše. Za dobrog matematičara ne postoji nerešiv zadatak. Ja sam taj matematičar“.

Upitan „da li to znači da oko Novaka nisu pravi ljudi?“, Bogdan Obradović je za Alozaključio:

„Marjan Vajda, Gethard Grič i Miljan Amanović jesu pravi ljudi“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

07.03.2017 10:20

Ubi ga zena....

ODGOVORITE