Понуда Новаку Ђоковићу...

За доброг математичара не постоји нерешив задатак! Ја сам тај математичар! Бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић о прблемима са којима се суочава наш тениски ас.

Тенис 07.03.2017 | 09:45
Понуда Новаку Ђоковићу...
Нешто се дешава. Тешко да је (само) до тениса, јер кад дохвати рекет у руке чисти конкуренцију као од шале - макар то били  Роџер Федерер, Рафаел Надал, Енди Мари - али кад Новак Ђоковић изгуби од другоразредних играча какви су Денис Истомин или Ник Киројс онда се тема његовог резултатског посрнућа шири и ван аут линија тениског терена.

Не баш похвалне партије српског аса у другој половини 2016. и с почетка 2017. године наметнуле су низ питања од којих је, по неким стручњацима, прво - да ли је 30-годишњи Београђанин - довољно ментално чврст да савлада једну од тежих криза од почетка професионалне каријере.

„Чињеница је да му је неопходна дубока, дебела и широка анализа низа ствари. Пошто је Ђоковић сам свој господар и најбоље зна шта треба да уради, ја сам спреман да му помогнем“, понудио се у интервјуу за Ало, Богдан Обрадовић, некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије, одговарајућ и на питање на који начин може да помогне. „На животни, кондициони, начин размишљања и промене истог, на атмосферу која се створила око њега. Кад имате неку врсту оваквих проблема морате да се вратити коренима. Помоћ му је неопходна. Много пута се на мене љутио зато што сам му директно истицао ствари које нису добре. Увек сам му желео најбоље и Ноле одлично зна колика је моја љубав према њему“.

Ђоковић је рано испао са Аустралијан опена. Потом и у четвртфиналу АТП турнира у мексичком Акапулку. Што забрињава пред одлазак у Сједињене Америчке Државе, где га чекају два турнира из Мастерс серије (Индијан Велс и Мајами) на којима брани по 1.000 бодова.

„Новаку све комплетно представља проблем. Ту мислим да уклапање у нови живот, о којем је и он често говорио. Нове перспективе, мотиви и жеље да уклопи најближе заједно са професионалним наступима, прооритети, фокус и концентрација на терен. То све мора да ради кроз причу са људима од великог поверења. Убеђен сам да имам одговор на све. Пре много година сам, заједно са његовим оцем Срђаном, решавао све те проблеме. Новак те људе као што смо Срђан и ја мора да врати у свој тим“.

Многа питања су и даље отворена. Не тичу се само спорта.

„Не знам да ли се удаљио од породице. Понављам, убеђен сам да Срђан и ја, заједно са његовом рођеном браћом, можемо да решимо. Нисам у репрезентацији и немам прилику да му помогнем, осим уколико ми он сам не тражи помоћ. Моја врата су Новаку широм отворена. Колико њега боли пораз од Кирјоса, толико боли и мене. Ако довучете праве људе око себе они могу све да реше. За доброг математичара не постоји нерешив задатак. Ја сам тај математичар“.

Упитан „да ли то значи да око Новака нису прави људи?“, Богдан Обрадовић је за Алозакључио:

„Марјан Вајда, Гетхард Грич и Миљан Амановић јесу прави људи“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

07.03.2017 10:20

Уби га зена....

ОДГОВОРИТЕ