PL BiH - Radnik (BN): Bod sa "Pecare" donosi Ligu za šampiona!

Fudbaleri Radnika se nalaze blizu ostvarenja cilja - plasmana u plej-of Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 03.03.2017 | 20:40
PL BiH - Radnik (BN): Bod sa "Pecare" donosi Ligu za šampiona!
Sledeći protivnik sa kojim će bijeljinski tim ukrstiti koplja jeste direktan rival u borbi za plasman u prvih šest, Široki Brijeg.

"Široki Brijeg je ozbiljna ekipa, koja je godinama u vrhu bh. fudbala. Njihov tim je jedan od najkonstantnijih u Premijer ligi BiH, dobro se poznaju, uigrani su, a protiv nas igraju na svom terenu. Naravno, mi i u ovoj utakmici vidimo svoju šansu, a osvojenim bodom bismo praktično osigurali plasman u prvih šest ekipa nakon 22 kola. Široki Brijeg je startovao porazom proljećni dio sezone, tako da će protiv nas i sa te strane imati dodatni motiv", rekao je trener Radnika Nebojša Milošević.

Poslije meča sa Olimpikom, Radnik se našao u problemima kadrovske prirode, ali Milošević vjeruje u kvalitet igrača koje će imati na raspolaganju.

"Kapiten Ostojić se požalio na povredu zbog koje nije trenirao do četvrtka, a odluku o njegovom nastupu ćemo donijeti neposredno pred utakmicu. Peco je obnovio povredu, pa će nam na raspolaganju biti tek za meč sa Slobodom. Srećković treba početi sa treninzima, a spisku povređenih se priključio i Ademović, koji je istegao primicač. Uz Okića koji neće igrati zbog žutih kartona, pravo nastupa na 'Pecari' neće imati ni Zlatković, jer nije na vrijeme registrovan. Uprkos svemu, kadar koji imam na raspolaganju je u dosadašnjem toku takmičenja pokazao svoj kvalitet, tako da i u Široki Brijeg putujemo sa svojom računicom", dodao je šef struke Semberaca.

Utakmica Široki Brijeg - Radnik se igra u subotu sa početkom u 15.00 uz direktan prenos na TV Arenasport.

PAROVI 20. KOLA PREMIJER LIGE BiH

Subota (15.00)
Vitez - Čelik
Olimpik - Sarajevo
Sloboda - Metalege
Široki Brijeg - Radnik
Željezničar - Mladost
Zrinjski - Krupa

TABELA: Zrinjski 39, Sarajevo 37, Željezničar 35, Radnik 33, Krupa 30, Sloboda 29, Široki Brijeg 26, Mladost 25, Vitez 20, Metalege BSI 18, Čelik 10, Olimpik 9.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar