Kako je Dani Alveš "zeznuo" Barselonu...?!

Brazilac je samouvereno ispričao kako je izigrao čelnike Barselone, iako je na kraju ispalo upravo onako kako su čelnici Barselone želeli. . .

Fudbal 20.02.2017 | 20:00
Kako je Dani Alveš "zeznuo" Barselonu...?!
"Volim kad se osećam poželjnim, ako me neko ne želi ja onda odlazim", rekao je u jednom od jačih (i prepotentnijih?) intervjua koje je dao u životu, ekstravagantni bek Juventusa Dani Alveš.

Prepotentniji, ne zbog ove uvodne izjave, ona je skroz na mestu - u evropskom sistemu sporta, ne američkom gde su trejdovi izlaz, svako ko oseća da nije potreban, da se s njim ne planira dugoročno, trebalo bi da zatraži i ostvari transfer u drugu sredinu.

To je, uostalom, posle osam uspešnih sezona u Barseloni i mora osvojenih trofeja i ostvarenih pobeda, Alveš i uradio prošlog leta, kada je pojačao šampiona Italije, Juve.

Ali, nešto drugo je sporno - nepunu godinu nakon što je kao slobodan igrač napustio Barselonu, klub koji nije želeo da nastavi saradnju s njim, Alveš je "udario" po bivšim nadređenima i objasnio kako je kratkoročan produžetak ugovora 2015. godine potpisao samo zato što je Barsa bila pod FIFA suspenzijom i da je uneo klauzulu prema kojoj je 2016. mogao bez obeštećenja da ode…

"Odlazak iz Barselone bez obeštećenja je bio potez od stila", objasnio je Alveš kako je "šuknuo" klubu, koji je i sam dobio ono što je želeo - pouzdanog desnog beka do isteka FIFA suspenzije i onda razlaz koji bi se, slobodna je procena autora, dogodio i ranije da je Barsa imala prava da dovodi pojačanja.

Drugim rečima, da nije bilo FIFA sankcija, teško i da bi Barselona pristala na kratkoročni produžetak saradnje koji Alveš ponosno pominje, a koji je itekako odgovarao drugoj strani.

Bilo kako bilo, on ima svoju verziju priče i ona glasi ovako…

"Tokom poslednje tri sezone tamo, stalno sam slušao kako 'Dani Alveš odlazi', ali direktori nikada o tome nisu govorili. Ponašali su se lažljivo i nezahvalno, nisu me poštovali. Na kraju su mi ponudili nastavak ugovora tek nakon što su saznali za FIFA zabranu transfera. Zbog toga sam zaigrao njihovu igru i potpisao produžetak saradnje sa izlaznom klauzulom koja mi je omogućila da naredne sezone odem kao slobodan igrač", ispričao je 33-godišnji Brazilac za mrežu ABC.

Hajde da uzmemo ovo kao postulat, da je Alveš izigrao Barselonu. Šta bi bile Barsine mogućnosti da se sa igračem starim 32 godine dugoročno vezala ugovorom i to nakon dve-tri godine suptilnog odstranjivanja iz kluba? Suptilnog, u smislu da "Blaugrana" prvim zvezdama ne dozvoljava da uđu u poslednju sezonu ugovora i tako im omogući da odu bez obeštećenja…

Da pomenuta klauzula nije bila uneta, za Alveša bi narednog ili ovog ili sledećeg leta neko morao da plati obeštećenje, što bi možda značilo i da neće nigde otići, a dobro je poznato da je još 2015. bio dogovoren dolazak Aleša Vidala, Serđi Roberto je već nekoliko sezona bio "tu", čekao da preuzme važnu ulogu, iako je u prvi tim ušao kao desno krilo, Daglas je od 2014. bio igrač Barselone i pokušavao da se nametne…

"Ti što vode Barselonu danas nemaju pojma o tome kako se tretiraju igrači", tvrdi Alveš.

Potom je objasnio otkud baš Juventus…

"Zašto Juventus? Želeo sam da izađem iz svoje komforne zone i takmičim se na najvišem nivou u klubu koji ima istoriju i koji pobeđuje, jer sam ja pobednik. Kao i Juventus", rekao je.

"To je institucija koja uvek ima šta da te nauči, koja se uvek nadmeće. Srećan sam ovde, pronašao sam divne nove izazove u sjajnom timu. Alveš je osvojio tri Lige šampoina sa Barselonom, takmičenje u kom Juve nije trijumfovao od 1996. godine. Imamo svo potrebno oružje da se borimo za to, definitivno. Mada su ovde veoma sujeverni, tako da smo tihi. Idemo korak po korak. Prvo je tu Kasiljasov Porto, pa ćemo videti šta je sledeće", zaključio je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar