Како је Дани Алвеш "зезнуо" Барселону...?!

Бразилац је самоуверено испричао како је изиграо челнике Барселоне, иако је на крају испало управо онако како су челници Барселоне желели. . .

Фудбал 20.02.2017 | 20:00
Како је Дани Алвеш "зезнуо" Барселону...?!
"Волим кад се осећам пожељним, ако ме неко не жели ја онда одлазим", рекао је у једном од јачих (и препотентнијих?) интервјуа које је дао у животу, екстравагантни бек Јувентуса Дани Алвеш.

Препотентнији, не због ове уводне изјаве, она је скроз на месту - у европском систему спорта, не америчком где су трејдови излаз, свако ко осећа да није потребан, да се с њим не планира дугорочно, требало би да затражи и оствари трансфер у другу средину.

То је, уосталом, после осам успешних сезона у Барселони и мора освојених трофеја и остварених победа, Алвеш и урадио прошлог лета, када је појачао шампиона Италије, Јуве.

Али, нешто друго је спорно - непуну годину након што је као слободан играч напустио Барселону, клуб који није желео да настави сарадњу с њим, Алвеш је "ударио" по бившим надређенима и објаснио како је краткорочан продужетак уговора 2015. године потписао само зато што је Барса била под ФИФА суспензијом и да је унео клаузулу према којој је 2016. могао без обештећења да оде…

"Одлазак из Барселоне без обештећења је био потез од стила", објаснио је Алвеш како је "шукнуо" клубу, који је и сам добио оно што је желео - поузданог десног бека до истека ФИФА суспензије и онда разлаз који би се, слободна је процена аутора, догодио и раније да је Барса имала права да доводи појачања.

Другим речима, да није било ФИФА санкција, тешко и да би Барселона пристала на краткорочни продужетак сарадње који Алвеш поносно помиње, а који је итекако одговарао другој страни.

Било како било, он има своју верзију приче и она гласи овако…

"Током последње три сезоне тамо, стално сам слушао како 'Дани Алвеш одлази', али директори никада о томе нису говорили. Понашали су се лажљиво и незахвално, нису ме поштовали. На крају су ми понудили наставак уговора тек након што су сазнали за ФИФА забрану трансфера. Због тога сам заиграо њихову игру и потписао продужетак сарадње са излазном клаузулом која ми је омогућила да наредне сезоне одем као слободан играч", испричао је 33-годишњи Бразилац за мрежу АБЦ.

Хајде да узмемо ово као постулат, да је Алвеш изиграо Барселону. Шта би биле Барсине могућности да се са играчем старим 32 године дугорочно везала уговором и то након две-три године суптилног одстрањивања из клуба? Суптилног, у смислу да "Блауграна" првим звездама не дозвољава да уђу у последњу сезону уговора и тако им омогући да оду без обештећења…

Да поменута клаузула није била унета, за Алвеша би наредног или овог или следећег лета неко морао да плати обештећење, што би можда значило и да неће нигде отићи, а добро је познато да је још 2015. био договорен долазак Алеша Видала, Серђи Роберто је већ неколико сезона био "ту", чекао да преузме важну улогу, иако је у први тим ушао као десно крило, Даглас је од 2014. био играч Барселоне и покушавао да се наметне…

"Ти што воде Барселону данас немају појма о томе како се третирају играчи", тврди Алвеш.

Потом је објаснио откуд баш Јувентус…

"Зашто Јувентус? Желео сам да изађем из своје комфорне зоне и такмичим се на највишем нивоу у клубу који има историју и који побеђује, јер сам ја победник. Као и Јувентус", рекао је.

"То је институција која увек има шта да те научи, која се увек надмеће. Срећан сам овде, пронашао сам дивне нове изазове у сјајном тиму. Алвеш је освојио три Лиге шампоина са Барселоном, такмичење у ком Јуве није тријумфовао од 1996. године. Имамо сво потребно оружје да се боримо за то, дефинитивно. Мада су овде веома сујеверни, тако да смо тихи. Идемо корак по корак. Прво је ту Касиљасов Порто, па ћемо видети шта је следеће", закључио је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар