Kada može Kosovo, evo i Krima!

Fudbalska reprezentacija poluostrva oko kojeg se glože Rusija i Ukrajina prvi put će zvanično zaigrati 13. marta!

Fudbal 20.02.2017 | 21:30
Kada može Kosovo, evo i Krima!
Katastrofalne odluke međunarodnih organizacija, što političko-ekonomskih, što sportskih napravile su velike probleme čije posledice ćemo tek videti i sagledati. Jedna od njih je, svakako i priznavanje otcepljenih teritorija, kao što je npr. Kosovo. Evropska i svetska kuća fudbala dozvolile su "državi " koju nije priznala većina zemalja sveta da igra pod svojom zastavom međunarodna takmičenja.

Ali, kada rade takve stvari zarad sitnog, pojedinačnog interesa (da ne kažemo mita) moraju da očekuju i da sa druge strane krenu istim modusom. Tako je primer Kosova iskoristila Rusija, tačnije Krim gde je najavaljeno da će po prvi put u istoriji reprezentacija zaigrati 13. marta na "Kupu krimskog proleća". Prvi protivnik Krimu, kojeg sa klupe predvodi Valerij Petrov, biće ruski Južni federalni okrug (glavni grad Rostov na Donu), a tri dana kasnije odmeriće snage i sa "majčicom" Rusijom.

Fudbalski savez Krima je zvanično registrovan u julu 2015. i ima specijalni status u okviru UEFA-a. Prvi šampionat ovog poluostrva u Crnom moru pripao je ekipi Tavrije iz Simferopolja koja se pre rata takmičila u ukrajinskoj Premijer ligi. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Getty images

Komentari / 0

Ostavite komentar