Када може Косово, ево и Крима!

Фудбалска репрезентација полуострва око којег се гложе Русија и Украјина први пут ће званично заиграти 13. марта!

Фудбал 20.02.2017 | 21:30
Када може Косово, ево и Крима!
Катастрофалне одлуке међународних организација, што политичко-економских, што спортских направиле су велике проблеме чије последице ћемо тек видети и сагледати. Једна од њих је, свакако и признавање отцепљених територија, као што је нпр. Косово. Европска и светска кућа фудбала дозволиле су "држави " коју није признала већина земаља света да игра под својом заставом међународна такмичења.

Али, када раде такве ствари зарад ситног, појединачног интереса (да не кажемо мита) морају да очекују и да са друге стране крену истим модусом. Тако је пример Косова искористила Русија, тачније Крим где је најаваљено да ће по први пут у историји репрезентација заиграти 13. марта на "Купу кримског пролећа". Први противник Криму, којег са клупе предводи Валериј Петров, биће руски Јужни федерални округ (главни град Ростов на Дону), а три дана касније одмериће снаге и са "мајчицом" Русијом.

Фудбалски савез Крима је званично регистрован у јулу 2015. и има специјални статус у оквиру УЕФА-а. Први шампионат овог полуострва у Црном мору припао је екипи Таврије из Симферопоља која се пре рата такмичила у украјинској Премијер лиги. 

Извор: моззартспорт

Фото: Геттy имагес

Коментари / 0

Оставите коментар