Izmjene Zakona ne zadiru u Srpsku

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i lider HDZ-a BiH Dragan Čović usaglasili su se danas da bilo kakve izmjene Izbornog zakona BiH ili aktivnosti vezane za implementaciju stavova HDZ-a ne zadiru u Republiku Srpsku, ni politički, ni teritorijalno.

Republika Srpska 02.02.2017 | 17:21
Izmjene Zakona ne zadiru u Srpsku
Borenović je naglasio da je to vrlo važno, kao i da se zaustave bilo kakve priče vezane za teritorijalnu reorganizaciju BiH.

"Ohrabruje me činjenica da su koalicioni partneri u Federaciji BiH /FBiH/, posebno HDZ i SDA, blizu dogovora oko izmjena Izbornog zakona u vezi sa izborom članova Predsjedništva BiH, što je dobro kako bi se odnosi unutar FBiH podigli na viši nivo", rekao je Borenović Srni nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, odnosi unutar FBiH su isključivo između partnera u tom entitetu i ni u kom slučaju ne mogu imati uticaja na Srpsku.

Borenović je dodao da se razgovaralo i o potrebi da se u mirnoj i staloženoj atmosferi riješi pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, da Ustavni sud treba da odražava takvo stanje da će u toj instituciji biti domaći ljudi, što treba afirmisati u narednom periodu.

"Saglasili smo se i da je evropski put BiH prioritetan i da bi tu svi trebali dati svoj doprinos kako bismo na bazi kompromisa i razgovora postigli to da ekonomska situacija bude bolja", dodao je Borenović.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zazor

02.02.2017 18:39

Bice drago Covicu i Izetbegovicu kad cuju da su blizu digovora. Oni to jos ne znaju.

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.02.2017 20:21

Bakir je prošlost. Kad USA proglasi "Muslimansko bratstvo" za terorističku organizaciju, a to je u postupku, Bake putuje u političku penziju.

Name

Kiki

03.02.2017 02:20

Muslimanska braca su teroristicka organizacija isto koliko i kolo srpskih sestara.