"Slijedi usvajanje zakona o PIO"

Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je danas da zacrtane reforme, uprkos svim zastojima, uspješno sprovode i najavio da predstoji usvajanje zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koji je ključan u reformi socijalnog sistema.

Bosna i Hercegovina 26.01.2017 | 22:47
"Slijedi usvajanje zakona o PIO"
Novalić je na sastanku sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarkom istakao da su do sada usvojeni svi reformski zakoni.

Prema njegovim riječima, ove godine predstoji usvajanje tri-četiri važna zakonska akta, kao što su zakoni o doprinosima, šumama, stečajnom postupku i privrednim sudovima, uz nastavak reforme javne uprave i državne službe, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

Preda se zainteresovao za predstojeće korake federalne Vlade u sprovođenju Reformske agende i o putu ka evroatlantskim integracijama, kao i za saradnju entitetskih vlada i rezultatima posljednjeg susreta s premijerom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, koji je Novalić ocijenio kao veoma uspješan.

Tokom sastanka u Sarajevu razgovarano je o izradi izvještaja koji će Preda podnijeti Evropskom parlamentu i na osnovu kojeg će biti donesena rezolucija o BiH, kao i o popunjavanju upitnika EU na entitetskom i kantonalnom nivou, za šta je rečeno da ide prema zacrtanom planu.

Sastanku je prisustvovala i šef Misije BiH pri EU u Briselu ambasador Lidija Topić.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar