"Слиједи усвајање закона о ПИО"

Федерални премијер Фадил Новалић изјавио је данас да зацртане реформе, упркос свим застојима, успјешно спроводе и најавио да предстоји усвајање закона о пензијско-инвалидском осигурању који је кључан у реформи социјалног система.

Босна и Херцеговина 26.01.2017 | 22:47
"Слиједи усвајање закона о ПИО"
Новалић је на састанку са извјестиоцем Европског парламента за БиХ Кристијаном Дан Предом и шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарком истакао да су до сада усвојени сви реформски закони.

Према његовим ријечима, ове године предстоји усвајање три-четири важна законска акта, као што су закони о доприносима, шумама, стечајном поступку и привредним судовима, уз наставак реформе јавне управе и државне службе, саопштено је из Владе Федерације БиХ.

Преда се заинтересовао за предстојеће кораке федералне Владе у спровођењу Реформске агенде и о путу ка евроатлантским интеграцијама, као и за сарадњу ентитетских влада и резултатима посљедњег сусрета с премијером Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, који је Новалић оцијенио као веома успјешан.

Током састанка у Сарајеву разговарано је о изради извјештаја који ће Преда поднијети Европском парламенту и на основу којег ће бити донесена резолуција о БиХ, као и о попуњавању упитника ЕУ на ентитетском и кантоналном нивоу, за шта је речено да иде према зацртаном плану.

Састанку је присуствовала и шеф Мисије БиХ при ЕУ у Бриселу амбасадор Лидија Топић.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар