Serija dijaloga, da se "spusti lopta"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa visokom delegacijom iz Prištine, a uz podršku EU, dogovoreno da se nastavi serija dijaloga na visokom nivou i da se "spusti lopta" u izjavama zvaničnika.

Srbija 25.01.2017 | 08:03
Serija dijaloga, da se "spusti lopta"
Aleksandar Vučić je u izjavi novinarima, posle razgovora na kojem su učestvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski premijer i predsednik Isa Mustafa i Hašim Tači, rekao da je razgovor bio izrazito težak i da su određene stvari postignute kroz otvoren razgovor o stvarima u kojima su stavovi izrazito suprotni.

"“Uspeli smo, uz podršku EU, da dogovorimo nastavak dijaloga, seriju dijaloga na visokom nivou u narednom periodu. Dogovor je takav i da svi spustimo loptu i da pokušamo da se odgovorno ponašamo i da ili o tome ne govorimo ili da govorimo na ozbiljniji način, ne govoreći ništa loše o drugoj strani", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će, kada je reč o Beogradu, lično zamoliti svakog ministra i državnog funkcionera da se tako ponaša i dodao da veruje da će Beograd svoju reč da održi.

"To je važno jer ljudi obično potcenjuju naš dijalog, a ja sam siguran da sutra ili dan posle toga teško da će moći da se dogode neke teške stvari, kakve su se dešavale prethodnih dana i nedelja, koje smo mi na sasvim različite načine videli", rekao je Vučić.

Naveo je da veruje da je takvo ponašanje dobro za našu budućnost, jer bez razgovora, kako je rekao, idemo u ćorsokak i u sve veće probleme.

"Ovo je bio dobar korak. Uvek sam govorio da su razgovori lekoviti i da mnogo znače, čak i kada ne donesete neki novi sporazum ili sprovođenje sprorazuma. I takav razgovor je dobar, jer time štitimo ljude na terenu, bilo da su Srbi ili Albanci", rekao je Vučić.

Premijer je konstatovao da to pokazuje i da smo u stanju da razumemo štetu koju jedni drugima možemo da nanesemo i koja je nepotrebna.

"Verujem da možemo na svaki način u budućnosti to da izbegnemo", zaključio je premijer.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

25.01.2017 07:29

Političari i tajkuni kradu narod i državu, a nama pričaju bajke.

ODGOVORITE
Name

Istina

25.01.2017 07:38

Sve moj do moga a nigde Srbina.

ODGOVORITE
Name

blbl

25.01.2017 08:15

Dobro je da je doslo do sastanka dvije vlade BiH i Srbije tj. Zvizdica i Vucica. Takvih sastanaka treba vise i cesce.

ODGOVORITE
Name

Malo Sutra

25.01.2017 11:05

Malo sutra si tiiz BL jer da jesi znao bi da BiH nema vladu a Vučić je mladi nadobudni majmun koji se isto kao ti nije infoemisao. Sa njima ne može ni drveno most preko jarka da naorave a kamoli mostove pruge iceste. To ke sve samo da se dobije na vremenu dok Bakirovi gologuzani dočekaju ljeto jer se boje šume i snijega

Name

Dogovoreno je DA se DOGOVARAMO

25.01.2017 08:15

Znači dogovoreno je da se VLADANJE treba popraviti. Ko šta smije reći te da se POŠTUJEMO . Da nema vrijeđanjea,, psovanja Itd. I zbog toga išli u Brisel pa to su mogli i preko video linka završit. E ovo je VIC sedmice .,,!!

ODGOVORITE
Name

borac

25.01.2017 08:44

Zasto dvadeset pricati gluposti i onda pristati na nesto zar to nije gubljenje vremena sto ce biti jesenas neka bude veceras kaze poslovica veca tema su kosovo jasenovac i proslost od nase lose stvarnosti propadanja ekonomije siromastva nikakvog zdravstva ali to izgleda nikoga ne interesuje ne zivi se od istorije

ODGOVORITE
Name

mislim

25.01.2017 08:46

Priznao bi nikolic kosovo ali se plasi izbora zaa narod ga zaboli uvo.

ODGOVORITE
Name

Slika - više od 1000 reči

25.01.2017 09:37

Interesantno kako su se Mustafa i Tači priljubili uz Mogerini a Nikolić drži distancu ( sa obe strane ). Ili se možda Federika pozicionirala ili možda Vučić. Ili...

ODGOVORITE