Ječmenica: Olga može do finala u Melburnu!

Da li postoji lepši poklon za 16. rođendan od dva trijumfa na Australijan openu?

Tenis 24.01.2017 | 20:40
Ječmenica: Olga može do finala u Melburnu!
Olga Danilović je prvo sebe za najlepši dan počastila pobedom protiv Kineskinje Ma sa 6:3, 6:1 za plasman u osminu finala u konkurenciji juniorki, da bi samo nekoliko sati kasnije izborila i prolaz u konkurenciji parova. Srpska teniserka je zajedno sa Martom Kostjuk iz Ukrajine na startu takmičenja bila bolja od Gabrijele de Silve Fik i Kejtlin Stajns sa 6:4, 6:2.

Svakom svojom partijom Olga Danilović potvrđuje da je pred njom blistava karijera. Baš kao i njenog oca Predraga Danilovića nekada, Olgu odlikuju lucidnost na terenu, neustrašivost i pozitivan bezobrazluk. Geni su čudo.

- Bolje mi je nego 2016, kada sam izgubila od Anastasije Potapove na startu. Ovoga puta sam igrala dobro i to me čini srećnom. Igra mi je protiv Kineskinje bila bolja nego u 1. kolu. Ali nije mi bilo lako jer je bilo baš vruće, a vreli vetar mi je sve vreme duvao pravo u lice. Bilo je i mnogo muva s kojima sam se borila ceo meč. Ipak, bio mi je rođendan i htela sam da ga proslavimo pobedom - rekla je Olga, čija će sledeća rivalka biti dve godine starija Indijka Zel Desai, inače 866. na listi.

Tatjana Ječmenica-Jevtić, koja je trenirala Olgu, kaže za “Blic” da je ponosna zbog njenih rezultata.

- To su stvari koje očekujemo od nje. Ova godina i plasman u 3. kolo ne može da se meri sa prošlogodišnjim učešćem u Melburnu iz prostog razloga - ona je neverovatno napredovala u međuvremenu. Kad sam videla žreb, odmah sam znala da sigurno može do finala. Zato njeni rezultati ne bi trebalo da nas iznenađuju. Sve je normalno i očekivano - rekla je selektorka Fed kup tima.

Olga će posle Australijan opena igrati za seniorsku reprezentaciju Srbije u Estoniji.

- Dobro će joj doći druženje u reprezentaciji jer će imati priliku da trenira sa Ivanom Jorović i Ninom Stojanović, koje igraju WTA turnire. Olga je naša budućnost, samo ne bi bilo dobro da je odmah opterećujemo previše. Mislim da će Olga ove sezone da igra više profesionalnih turnira nego u 2016, ali da će joj juniorski grend slemovi biti u prvom planu - istakla je Ječmenica u razgovoru za “Blic”.

Igranje za Srbiju je posebno

Olga ne krije da jedva čeka da zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije.

- Veoma me čini srećnom, ali i zahvalnom, to što ću igrati za svoju zemlju. Putovaću za dve nedelje u Estoniju. Imam 16 godina i reprezentativka sam, to je stvarno nešto posebno - naglasila je peti nosilac na juniorskom Australijan openu.

Za Danilovićevu nema pauze u Melburnu jer već danas igra meč drugog kola dubla sa Japankom Nagatom i Tajlanđankom Naklo.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar