Јечменица: Олга може до финала у Мелбурну!

Да ли постоји лепши поклон за 16. рођендан од два тријумфа на Аустралијан опену?

Тенис 24.01.2017 | 20:40
Јечменица: Олга може до финала у Мелбурну!
Олга Даниловић је прво себе за најлепши дан почастила победом против Кинескиње Ма са 6:3, 6:1 за пласман у осмину финала у конкуренцији јуниорки, да би само неколико сати касније изборила и пролаз у конкуренцији парова. Српска тенисерка је заједно са Мартом Костјук из Украјине на старту такмичења била боља од Габријеле де Силве Фик и Кејтлин Стајнс са 6:4, 6:2.

Сваком својом партијом Олга Даниловић потврђује да је пред њом блистава каријера. Баш као и њеног оца Предрага Даниловића некада, Олгу одликују луцидност на терену, неустрашивост и позитиван безобразлук. Гени су чудо.

- Боље ми је него 2016, када сам изгубила од Анастасије Потапове на старту. Овога пута сам играла добро и то ме чини срећном. Игра ми је против Кинескиње била боља него у 1. колу. Али није ми било лако јер је било баш вруће, а врели ветар ми је све време дувао право у лице. Било је и много мува с којима сам се борила цео меч. Ипак, био ми је рођендан и хтела сам да га прославимо победом - рекла је Олга, чија ће следећа ривалка бити две године старија Индијка Зел Десаи, иначе 866. на листи.

Татјана Јечменица-Јевтић, која је тренирала Олгу, каже за “Блиц” да је поносна због њених резултата.

- То су ствари које очекујемо од ње. Ова година и пласман у 3. коло не може да се мери са прошлогодишњим учешћем у Мелбурну из простог разлога - она је невероватно напредовала у међувремену. Кад сам видела жреб, одмах сам знала да сигурно може до финала. Зато њени резултати не би требало да нас изненађују. Све је нормално и очекивано - рекла је селекторка Фед куп тима.

Олга ће после Аустралијан опена играти за сениорску репрезентацију Србије у Естонији.

- Добро ће јој доћи дружење у репрезентацији јер ће имати прилику да тренира са Иваном Јоровић и Нином Стојановић, које играју WТА турнире. Олга је наша будућност, само не би било добро да је одмах оптерећујемо превише. Мислим да ће Олга ове сезоне да игра више професионалних турнира него у 2016, али да ће јој јуниорски гренд слемови бити у првом плану - истакла је Јечменица у разговору за “Блиц”.

Играње за Србију је посебно

Олга не крије да једва чека да заигра за сениорску репрезентацију Србије.

- Веома ме чини срећном, али и захвалном, то што ћу играти за своју земљу. Путоваћу за две недеље у Естонију. Имам 16 година и репрезентативка сам, то је стварно нешто посебно - нагласила је пети носилац на јуниорском Аустралијан опену.

За Даниловићеву нема паузе у Мелбурну јер већ данас игра меч другог кола дубла са Јапанком Нагатом и Тајланђанком Накло.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар