AO - Zverev: Ne znam kako sam ovo uradio! Mari: Novakov meč nije uticao na mene...

Miša Zverev nije van top 100 na svetu kao Denis Istomin, ali je i njegova pobeda nad jednim od najvećih favorita na Australijan openu stigla kao šok. Endi Mari je posle šokantnog poraza od Miše Zvereva rekao da je gledao podjednako šokantnu eliminaciju Novaka Đokovića, ali da mu to nije bilo u glavi danas.

Tenis 22.01.2017 | 12:45
AO - Zverev: Ne znam kako sam ovo uradio! Mari: Novakov meč nije uticao na mene...
Nemac je savladao Endija Marija sa 3:1 zahvaljujući fanatičnoj igri tokom većeg dela meča, ali i zahvaljujući neverovatnom mentalnom fokusu.

"Kao da sam bio u komi, samo sam igrao servis i volej od početka do kraja. Ne znam kako sam ovo uradio, bolje mi vi recite, vi ste gledali", rekao je Zverev posle meča.

Teniski šampioni imaju sposobnost da ekspresno iza sebe ostave izgubljene poene i da dodaju gas kada je to bilo najpotrebnije. Zverev, iako je juniorsku karijeru započeo kada i Mari i Novak Đoković, nije teniski šampion, ali se to na terenu nije videlo.

Neko drugi bi ceo svoj trud prosuo nakon vođstva od 2:1, 4:3, 40:30 i promašenog skoro nepromašivog smeča. Džim Kurijer ga je pitao šta je tada pomislio.

"Pogledao sam u mamu, a ona se uvek smeje u tim situacijama. To mi je pomoglo", rekao je nasmejani Zverev.

Endi Mari je posle šokantnog poraza od Miše Zvereva rekao da je gledao podjednako šokantnu eliminaciju Novaka Đokovića, ali da mu to nije bilo u glavi danas.

"Gledao sam Novakov meč, ali on nije imao nikakav uticaj na moje igranje. Kada god je trebalo, Miša je odigrao sjajno. Izvukao je neke odlične poene i potpuno zaslužio da pobedi. Odigrao je sjajan meč", rekao je Mari.

Britanac je rekao je da razočaran zbog poraza jer je želeo da stigne što dalje na turniru.

"Zverev je napravio nekoliko brejkova, mogao sam i ja na taj način da preokrenem meč, ali nisam uspeo. Bio je bolji u četiri seta i pobedio. Razočaran sam, iza mene je najboljih sedam meseci u mom životu. Bio sam favorit na ovom turniru, imao sam želju da prođem što dalje, ali sada neću imati priliku da osvojim ovaj turnir", rekao je prvi reket sveta.

On je pet puta do sada gubio u finalu ovog turnira, sada nije uspeo da prođe ni prvu nedelju.

"Ne znam da li sam propustio šansu, svake godine dođete sa novom prilikom. Čak i das am pobedio, u sledećem kolu bih igrao sa Nišikorijem ili Federerom. Vavrinka je i dalje na turniru, momci poput Conge… Tu su Rodžer i još trojica top 10 igrača u mojoj polovini žreba. Nisu postojale garancije, čak i da sam pobedio, ko zna da li bih otišao dalje".

Ovo je prvi Grend slem na kojem je nastupao kao prvi igrač sveta.

"Nisam uopšte razmišljao o tome, igrao sam turnir i normalno izlazio na teren. Kada izađete na meč, plasma je nebitan, to je moje mišljenje", zaključio je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar