АО - Зверев: Не знам како сам ово урадио! Мари: Новаков меч није утицао на мене...

Миша Зверев није ван топ 100 на свету као Денис Истомин, али је и његова победа над једним од највећих фаворита на Аустралијан опену стигла као шок. Енди Мари је после шокантног пораза од Мише Зверева рекао да је гледао подједнако шокантну елиминацију Новака Ђоковића, али да му то није било у глави данас.

Тенис 22.01.2017 | 12:45
АО - Зверев: Не знам како сам ово урадио! Мари: Новаков меч није утицао на мене...
Немац је савладао Ендија Марија са 3:1 захваљујући фанатичној игри током већег дела меча, али и захваљујући невероватном менталном фокусу.

"Као да сам био у коми, само сам играо сервис и волеј од почетка до краја. Не знам како сам ово урадио, боље ми ви реците, ви сте гледали", рекао је Зверев после меча.

Тениски шампиони имају способност да експресно иза себе оставе изгубљене поене и да додају гас када је то било најпотребније. Зверев, иако је јуниорску каријеру започео када и Мари и Новак Ђоковић, није тениски шампион, али се то на терену није видело.

Неко други би цео свој труд просуо након вођства од 2:1, 4:3, 40:30 и промашеног скоро непромашивог смеча. Џим Куријер га је питао шта је тада помислио.

"Погледао сам у маму, а она се увек смеје у тим ситуацијама. То ми је помогло", рекао је насмејани Зверев.

Енди Мари је после шокантног пораза од Мише Зверева рекао да је гледао подједнако шокантну елиминацију Новака Ђоковића, али да му то није било у глави данас.

"Гледао сам Новаков меч, али он није имао никакав утицај на моје играње. Када год је требало, Миша је одиграо сјајно. Извукао је неке одличне поене и потпуно заслужио да победи. Одиграо је сјајан меч", рекао је Мари.

Британац је рекао је да разочаран због пораза јер је желео да стигне што даље на турниру.

"Зверев је направио неколико брејкова, могао сам и ја на тај начин да преокренем меч, али нисам успео. Био је бољи у четири сета и победио. Разочаран сам, иза мене је најбољих седам месеци у мом животу. Био сам фаворит на овом турниру, имао сам жељу да прођем што даље, али сада нећу имати прилику да освојим овај турнир", рекао је први рекет света.

Он је пет пута до сада губио у финалу овог турнира, сада није успео да прође ни прву недељу.

"Не знам да ли сам пропустио шансу, сваке године дођете са новом приликом. Чак и дас ам победио, у следећем колу бих играо са Нишикоријем или Федерером. Вавринка је и даље на турниру, момци попут Цонге… Ту су Роџер и још тројица топ 10 играча у мојој половини жреба. Нису постојале гаранције, чак и да сам победио, ко зна да ли бих отишао даље".

Ово је први Гренд слем на којем је наступао као први играч света.

"Нисам уопште размишљао о томе, играо сам турнир и нормално излазио на терен. Када изађете на меч, пласма је небитан, то је моје мишљење", закључио је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар