I BiH u strahu: Veći nivo bezbjednosti

U Ministarstvu bezbjednosti Bosne i Hercegovine održan je sastanak ministra Dragana Mektića sa direktorima bezbjednosnih agencija BiH.

Bosna i Hercegovina 23.12.2016 | 11:48
I BiH u strahu: Veći nivo bezbjednosti
Mektić se sastao sa direktorima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Direkcija za Koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Tokom sastanka analizirana je trenutna bezbjednosna situacija u BiH u svjetlu posljednjih terorističkih napada u Evropi i novi načini izvršenja terorističkih akata, te usaglašeno preduzimanje pojačanih mjera i radnji, da bi se preduprijedili i spriječili bilo kakvi oblici eventualnih terorističkih prijetnji.

Identifikovana su mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a prije svega mjesta masovnog okupljanja građana, dogovoreno preduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH te brza razmjena svih informacija i podataka sigurnosnih službi.

Povišeni stepen obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti ostaće na stazi do kraja predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, a ukoliko se ukaže potrebnim produžiće se i nakon januara.

Ministarstvo bezbjednosti BiH poziva građane na saradnju te da ukoliko imaju informacije isaznanja o bilo kojim bezbjednosnim prijetnjama i pojavama o tome odmah obavijeste bezbjednosne agencije u BiH.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zoki

23.12.2016 11:21

Ne bojte se, ni teroristi nece kod nas .

ODGOVORITE
Name

yugosloven

23.12.2016 11:31

BOSNA I HERCEGOVINA NEMA RAZLOGA ZA STRAH TO NIJE DRZAVA KOJA JE NAPRAVILA RAT U SIRIJI

ODGOVORITE
Name

nema razloga

23.12.2016 12:21

To znaju propagatori i secesionisti da BIH nije kriva za sve te ratove ali oni zele da je takvom prikazu. naravno da nema razloga za strah.

Name

re.yu

24.12.2016 08:02

Ne samo da nije drzava koja ucestvuje u ratu u Siriji nego BiH vise nije ni drzava.

Name

Jaaa

23.12.2016 11:56

Kad vidim ove penzionere sa puskama odma pomislim na to ko nas u RS brani

ODGOVORITE
Name

Abc

23.12.2016 14:20

Pa zar ne reče neki dan Ministar DM da u BiH nema bojazni od ekstremnih radikalnih elemenata?

ODGOVORITE
Name

Derim

23.12.2016 22:19

Narod se osugao u bijeljini i studentskim domovima a oni gluposti pričaju kao da je to više interesanto imamo mi veći problema od bezparice do suge.