Tegeltija priznao da je pravosuđe BiH loše

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine sutra će se izjasniti u vezi sa žalbom koju je tom vijeću uputilo Tužilaštvo BiH navodeći da je zbog medijskih izjava ministra bezbjednosti Dragana Mektića ugrožena nezavisnost tog tijela. Istovremeno, u VSTS-u priznaju da je pravosuđe BiH loše.

Bosna i Hercegovina 29.11.2016 | 22:45
Tegeltija priznao da je pravosuđe BiH loše
Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija priznao je da su svi dosadašnji glavni Tužioci BiH, uključujući i Gorana Salihovića, bili pogrešna kadrovska rješenja".

Odgovarajući na novinarska pitanja, Tegeltija je u jednom trenutku novinarima pripisao odgovornost za širenje defetizma u BiH u kojoj, kako je i sam rekao, "80 posto građana živi loše", te priznao da je pravosuđe u BiH loše.

Za razliku od svih drugih tužilaca, za tužioce Tužilaštva BiH često nije bitno da li je neki tužilac podigao deset ili nijednu optužnicu u toku godine.

Ne može se uticati ni na imovinske kartone sudija i tužilaca. Ti kartoni stoje u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, ali njihov sadržaj niko provjerava. Nije ispunjena ni obaveza iz Reformske agende, prema kojoj je do polovine ove godine trebalo da bude uveden elektronski registar imovinskih kartona sudija i tužilaca.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milane sok

29.11.2016 21:58

Zna čovjek kada on po Doikovom naređenju sve čini da pravosuđe bude što lošije. Oslobađanjem Dodika na sudu u B.Luci prije jedanaest godina Tegeltija i ostali učesnici u postupku su uzeli veliki novac i mile im je dao visoke funkcije kako bih mogli štiti miletov kriminal i podizati optužnice protiv Dodikovih kritičara. Sipa i ostale agencije bih trebale da se pozabave ovim anomalijama u pravosuđu.

ODGOVORITE
Name

Joj tugo moja

29.11.2016 22:32

Pa zar nisu sami članovi VSTS priznavali javno da je jedna grupa tužilaca koji su primljeni prije godinu dana u Tužilaštvo BiH primljena sa lošim učinkom rada i da na intervjuima su se jako loše pokazali.Dobro je Mektić rekao najveći krivac je VSTS

Name

Re

29.11.2016 23:24

Tacno

Name

Mis

30.11.2016 06:00

Bravo Milane ti ces sve rijesiti samo tako

ODGOVORITE
Name

Prekasno

30.11.2016 11:20

Da, konocnio to priznaje i Tegeltija, a kada je Dodik o tome govorio i trazio referendum vec godinam, nije dobio podrzku.

ODGOVORITE
Name

braxxx

30.11.2016 11:35

Cuj lose he he pa korumpirano pravosnazno osudjivane sudije vam rade u pravosudju slucaj u Mrkonjic Gradu ,Nedjije Sehelic.Nije li to kaljanje procesije i ugleda institucije pravosudja.

ODGOVORITE