Potpisan memorandum o zaštiti od poplava

Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju na primjeni projekta “Poboljšanje sistema za prevenciju i zaštitu od poplava u gradu Bijeljina i opštinama Lopare, Šekovići, Sapna i Teočak, koji u BiH sprovode Centri civilnih inicijativa, uz podršku delegacije EU u BiH.

Bosna i Hercegovina 29.11.2016 | 19:10
Potpisan memorandum o zaštiti od poplava
Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave na sprečavanju poplava, kao i zaštite građana od drugih potencijalnih prirodnih nepogoda, istakli su iz Centra civilnih inicijativa.

Projekat će biti realizovan u narednih godinu dana.

Jedan grad i četiri opštine danas su potpisali memorandum s ciljem da se prije svega unaprijedi prevencija od poplava. Iako ne količinom, sredstva su značajna zbog toga što je zaštita od poplava prioritet Grada Bijeljina i svih opština, jer smo u prethodnom periodu imali velike štete, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Načelnik opštine Teočak je istakao da će im ova sredstva biti od velike pomoći, jer im problem predstavljaju velike bujice i klizišta.

Memorandumom se uspostavljaju odnosi razumijevanja o svim bitnim pitanjima i regulisane su međusobne obaveze tokom implementacije ovog projekta.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar