Потписан меморандум о заштити од поплава

Данас је потписан Меморандум о разумијевању на примјени пројекта “Побољшање система за превенцију и заштиту од поплава у граду Бијељина и општинама Лопаре, Шековићи, Сапна и Теочак, који у БиХ спроводе Центри цивилних иницијатива, уз подршку делегације ЕУ у БиХ.

Босна и Херцеговина 29.11.2016 | 19:10
Потписан меморандум о заштити од поплава
Пројекат има за циљ да допринесе јачању капацитета јединица локалне самоуправе на спречавању поплава, као и заштите грађана од других потенцијалних природних непогода, истакли су из Центра цивилних иницијатива.

Пројекат ће бити реализован у наредних годину дана.

Један град и четири општине данас су потписали меморандум с циљем да се прије свега унаприједи превенција од поплава. Иако не количином, средства су значајна због тога што је заштита од поплава приоритет Града Бијељина и свих општина, јер смо у претходном периоду имали велике штете, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Начелник општине Теочак је истакао да ће им ова средства бити од велике помоћи, јер им проблем представљају велике бујице и клизишта.

Меморандумом се успостављају односи разумијевања о свим битним питањима и регулисане су међусобне обавезе током имплементације овог пројекта.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар