Vinski kondomi spasavaju stvar

Ne, to nisu kondomi sa "ukusom" vina, već kondomi za vinske flaše.

Zdravlje 28.10.2016 | 10:53
Vinski kondomi spasavaju stvar
Sigurno vam se nekad desilo da načnete flašu vina, ali je tada ne popijete do kraja. Svi znamo da kada vino stoji otvoreno izvetri, pa na kraju dobijete piće bljutavog ukusa.

E, zato su tu vinski kondomi, da spasu stvar!

Načnete fino, ne završite flašu, ali onda na otvor navučete vinski kondom da piće ne bi izvetrilo.

Ovi kondomi su čak upakovani u zlatne kesice i izgledom podsećaju na prave prezervative. Prvi put su se pojavili 2014. godine kada je pokrenuta kampanja za sakupljanje sredstava na Kickstarteru, a sada je sakupljeno dovoljno da se masovno proizvode.

Pakovanje od šest vinskih kondoma može se naurčiti onlajn na Amazonu za deset dolara, a na sajtu Wine Condoms su trenutno rasprodati!

Iako vam to možda deluje smešno, oni koji su probali vinske kondome kažu da je daleko jednostavnije od vraćanja čepa u flašu.

Osim toga, vazduh je najveći neprijatelj vina. Ako je dugo izloženo vazduhu, menja ukus, a kada jednom vratite čep, on "ne leže" dobro i vazduh će prolaziti. Sa druge strane, vinski kondomi sprečavaju da vazduh prođe u flašu.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Instagram/wickedwinerun

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cups

30.10.2016 19:26

Vejrovatno da pasu i obicni kondomi pa bi boce izgledale veselije :) A osim zraka sacuvali bi ostatak vina jer ga nebi niko poslije pio kad vidi cep :)

ODGOVORITE
Name

cups

31.10.2016 09:43

Dodjem u prodavnicu: - Dobar dan, dajte mi 2 vinska za deblju flashu i 1 za duzu ali tanju :)

ODGOVORITE