EL - Barsa pred Arenu: Protiv Zvezde i protiv emocija!

Poruke Katalonaca, poslate uoči puta za Srbiju, gde stižu na megdan crveno-belima.

Košarka 25.10.2016 | 18:45
EL - Barsa pred Arenu: Protiv Zvezde i protiv emocija!
Čarter letom iz Španije, ekspedicija KK Barselone doputovaće u Beograd u utorak oko 19 časova. Pravo sa aerodroma, ekipa Jorgosa Barcokasa produžiće u poznati hotel, bez namere da do četvrtka ujutru izlazi na trening.

Sve što je planirano u pripremi utakmice Katalonci su uradili kod kuće, a njihov trener poručio je pred put za Srbiju da "Blaugranu" očekuje naporan posao u borbi za drugi evroligaški trijumf.

"Moraćemo da se posebno borimo, jer nas čeka meč na strani, a sva evroligaška gostovanja su teška. Ipak, ovaj duel biće odigran u 'žestokom' okruženju, pa ćemo morati da kontrolišemo svoje emocije i da ponekad igramo i protiv njih", rekao je Barcokas.

U prva dva kola Barsa je pobedila Uniks u Rusiji, a potom je kod kuće izgubila od Fenerbahčea. Sa druge strane, Crvena zvezda mts počela je Evroligu dramatičnim porazom od Darušafake, pa u drugom kolu savladala Galatasaraj u dvorani "Abdi Ipekči".

"Pokazali su u Turskoj da mogu da kontrolišu mečeve, tako da ćemo igrati protiv čvrstog rivala. Moraćemo da igramo svoju košarku. Iz dana u dan postajemo bolji. Kada je u pitanju naš prethodni meč, protiv Fenerbahčea smo bili dosledni i jedan detalj je odlučio utakmicu", dodao je Grk.

Kao i minulog vikenda, u pobedi nad Betisom, Barcokas neće moći da računa na Džastina Dolmana, kao i odranije povređenog Peteri Koponena, dok se prethodnih dana podrazumevalo da u Beogradu neće moći da igra ni legendarni Huan Karlos Navaro.

"Značajno smo napredovali tokom ova dva meseca koliko smo na okupu. Nedostaju nam povređeni, što je tačno, ali uskoro ćemo biti kompletni", podvukao je trener Barselone. 

PAU RIBAS JEDVA ČEKA MEČ

Jedan od iskusnijih igrača Barse, Pau Ribas, preskočio je meč prvog kola, pa zaigrao protiv Fenerbahčea.

Evroligaški ambijent u Kombank areni njemu je dobro poznat, jer je u najvećoj hali u Srbiji igrao i 2014, u dresu Valensije, protiv istog protivnika.

"Ne mogu da dočekam da zaigram. Uvek je teško gostovati u Evroligi, a posebno će biti teško u okruženju od 20.000 navijača. Moraćemo da se potrudimo da bismo ostvarili što više pobeda, jer znamo da je Evroliga dug put. Zvezda je težak rival, koji te tera da igraš do krajnjih granica. Biće komplikovano", poručio je Ribas.

Duel Zvezde i Barselone počeće u sredu u 19 časova, a sa Malog Kalemegdana dan pre meča stižu poruke da će dvorana izvesno biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar