ЕЛ - Барса пред Арену: Против Звезде и против емоција!

Поруке Каталонаца, послате уочи пута за Србију, где стижу на мегдан црвено-белима.

Кошарка 25.10.2016 | 18:45
ЕЛ - Барса пред Арену: Против Звезде и против емоција!
Чартер летом из Шпаније, експедиција КК Барселоне допутоваће у Београд у уторак око 19 часова. Право са аеродрома, екипа Јоргоса Барцокаса продужиће у познати хотел, без намере да до четвртка ујутру излази на тренинг.

Све што је планирано у припреми утакмице Каталонци су урадили код куће, а њихов тренер поручио је пред пут за Србију да "Блауграну" очекује напоран посао у борби за други евролигашки тријумф.

"Мораћемо да се посебно боримо, јер нас чека меч на страни, а сва евролигашка гостовања су тешка. Ипак, овај дуел биће одигран у 'жестоком' окружењу, па ћемо морати да контролишемо своје емоције и да понекад играмо и против њих", рекао је Барцокас.

У прва два кола Барса је победила Уникс у Русији, а потом је код куће изгубила од Фенербахчеа. Са друге стране, Црвена звезда мтс почела је Евролигу драматичним поразом од Дарушафаке, па у другом колу савладала Галатасарај у дворани "Абди Ипекчи".

"Показали су у Турској да могу да контролишу мечеве, тако да ћемо играти против чврстог ривала. Мораћемо да играмо своју кошарку. Из дана у дан постајемо бољи. Када је у питању наш претходни меч, против Фенербахчеа смо били доследни и један детаљ је одлучио утакмицу", додао је Грк.

Као и минулог викенда, у победи над Бетисом, Барцокас неће моћи да рачуна на Џастина Долмана, као и одраније повређеног Петери Копонена, док се претходних дана подразумевало да у Београду неће моћи да игра ни легендарни Хуан Карлос Наваро.

"Значајно смо напредовали током ова два месеца колико смо на окупу. Недостају нам повређени, што је тачно, али ускоро ћемо бити комплетни", подвукао је тренер Барселоне. 

ПАУ РИБАС ЈЕДВА ЧЕКА МЕЧ

Један од искуснијих играча Барсе, Пау Рибас, прескочио је меч првог кола, па заиграо против Фенербахчеа.

Евролигашки амбијент у Комбанк арени њему је добро познат, јер је у највећој хали у Србији играо и 2014, у дресу Валенсије, против истог противника.

"Не могу да дочекам да заиграм. Увек је тешко гостовати у Евролиги, а посебно ће бити тешко у окружењу од 20.000 навијача. Мораћемо да се потрудимо да бисмо остварили што више победа, јер знамо да је Евролига дуг пут. Звезда је тежак ривал, који те тера да играш до крајњих граница. Биће компликовано", поручио је Рибас.

Дуел Звезде и Барселоне почеће у среду у 19 часова, а са Малог Калемегдана дан пре меча стижу поруке да ће дворана извесно бити испуњена до последњег места.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар