Jarić u Beogradu podnio krivične prijave

Proslavljeni srpski košarkaš Marko Jarić podneo je više krivičnih prijava protiv izvesnog V.J., koji mu je vodio poslove u Srbiji, potvrđeno je "Blicu" u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Srbija 20.10.2016 | 22:20
Jarić u Beogradu podnio krivične prijave
Marko Jarić doputovao je iznenada iz Majamija u Beograd, a prema nezvaničnim saznanjima, razlog je upravo to što je odlučio da se suoči sa čovekom koji je radio za njega i koji ga je prevario.
 
On je dva dana zaredom proveo na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu i u ovom slučaju ima status oštećenog.

Za sada nije poznato više detalja o tome na kojim poslovima je V.J. prevario košarkaša.

"Blic" je ranije ove godine pisao da je Jarić počeo da gradi stambenu zgradu u Beogradu u Ulici Dositejeva na mestu nekadašnje Ambasade Indije, ali za sada nije potvrđeno da krivične prijave imaju veze sa tom investicijom.

"Vlasnik ovog celog projekata je Marko Jarić. Izvođači radova su srušili lepu veliku belu zgradu i poznati kafe-bar i sada će tu Jarić podići petospratnicu", rekao je tad za "Blic" izvor blizak košarkašu.Isto su za naš list tada potvrdili i radnici na ovom gradilištu.

"Čuli smo da je Jarić vlasnik i jedino što znamo je ono što piše na tebli ispred gradilišta", rekao je jedan od majstora.

Na tabli ispred gradilišta stajao je ceo nacrt i plan izgradnje. Kao glavni investitor naznačena je firma "Glob metropoliten" d.o.o., a kao izvođač "Gradina" d.o.o. Takođe, na ovom planu naznačeno je da postoji građevinska dozvola za ovaj projekat, i to za rekonstrukciju, dogradnju i nadzidavanje stambenog objekta.

Međutim, kako je "Blic" saznao i pisao u septembru, Jarić je pokušavao da dobije i prostor za gradnju na Kosančićevom vencu u Beogradu. "Blic" je tada saznao da je Jarić na tom mestu trebalo da gradi Gradsku galeriju kako bi zauzvrat dobio da na istoj parceli zida poslovni prostor od 1.500 kvadrata.

Tadašnja direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Nela Mićović, za koju se pričalo da pokušava da obezbedi ovaj posao Jariću, oštro je demantovala ova saznanja "Blic".

Za sada nije poznato da li je V.J. Jarića prevario za neki od navedenih poslova.

Izvor: Blic
Foto: RAS Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar