Јарић у Београду поднио кривичне пријаве

Прослављени српски кошаркаш Марко Јарић поднео је више кривичних пријава против извесног В.Ј., који му је водио послове у Србији, потврђено је "Блицу" у Првом основном тужилаштву у Београду.

Србија 20.10.2016 | 22:20
Јарић у Београду поднио кривичне пријаве
Марко Јарић допутовао је изненада из Мајамија у Београд, а према незваничним сазнањима, разлог је управо то што је одлучио да се суочи са човеком који је радио за њега и који га је преварио.
 
Он је два дана заредом провео на саслушању у Првом основном тужилаштву у Београду и у овом случају има статус оштећеног.

За сада није познато више детаља о томе на којим пословима је В.Ј. преварио кошаркаша.

"Блиц" је раније ове године писао да је Јарић почео да гради стамбену зграду у Београду у Улици Доситејева на месту некадашње Амбасаде Индије, али за сада није потврђено да кривичне пријаве имају везе са том инвестицијом.

"Власник овог целог пројеката је Марко Јарић. Извођачи радова су срушили лепу велику белу зграду и познати кафе-бар и сада ће ту Јарић подићи петоспратницу", рекао је тад за "Блиц" извор близак кошаркашу.



Исто су за наш лист тада потврдили и радници на овом градилишту.

"Чули смо да је Јарић власник и једино што знамо је оно што пише на тебли испред градилишта", рекао је један од мајстора.

На табли испред градилишта стајао је цео нацрт и план изградње. Као главни инвеститор назначена је фирма "Глоб метрополитен" д.о.о., а као извођач "Градина" д.о.о. Такође, на овом плану назначено је да постоји грађевинска дозвола за овај пројекат, и то за реконструкцију, доградњу и надзидавање стамбеног објекта.

Међутим, како је "Блиц" сазнао и писао у септембру, Јарић је покушавао да добије и простор за градњу на Косанчићевом венцу у Београду. "Блиц" је тада сазнао да је Јарић на том месту требало да гради Градску галерију како би заузврат добио да на истој парцели зида пословни простор од 1.500 квадрата.

Тадашња директорка Завода за заштиту споменика културе Београда Нела Мићовић, за коју се причало да покушава да обезбеди овај посао Јарићу, оштро је демантовала ова сазнања "Блиц".

За сада није познато да ли је В.Ј. Јарића преварио за неки од наведених послова.

Извор: Блиц
Фото: РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар