Tragedija šampiona: Tajsonu Geju ubili kćerku!

Bivši svetski prvak i drugi najbrži čovek svih vremena izgubio je 15-godišnju kćerku u pucnjavi.

Ostali sportovi 17.10.2016 | 15:15
Tragedija šampiona: Tajsonu Geju ubili kćerku!
Mlada, 15-godišnja Triniti Gej, kćerka bivšeg svetskog prvaka u sprintu na 100 i 200 metara i drugog najbržeg čoveka svih vremena, Tajsona Geja, preminula je u bolnici od posledica ranjavanja u pucnjavi ispred jednog restorana.

Svetske agencije, pozivajući se na saopštenje policije iz Leksingtona, Kentaki, SAD, objavile su da je Triniti fatalno ranjena u vrat u razmeni vatre između dva automobila i da je preminula ubrzo nakon što je primljena u "Kentaki medikal centar".

Predstavnik za štampu trofejnog, ali i suspendovanog sprintera, Mark Vetmor, potvrdio je Asošijeted presu da je Gejova kćerka bila žrtva u pucnjavi.

U policijskom saopšenju se samo navodi da je maloletnik koji je pogođen na mestu pucnjave odveden privatnim vozilom u univerzitetsku bolnicu i da je kasnije proglašen mrtvim.

Policija je uspela da zaustavi jedno od vozila iz kojeg su ispaljeni hici, navodi se u kratkom saopštenju.

Gej je postao svetski prvak u dve najkraće discipline na Svetskom prvenstvu u Osaki 2007, nedugo zatim istrčao je 9,69, od čega je do danas brže trčao samo Usein Bolt, a potom su kod 34-godišnjeg Amerikanca češće problemi bili vezani za povrede, doping, suspenzije i oduzete medalje, nego za uspehe.

Jedina olimpijska, osvojena u štafeti 4x100 u Londonu 2012, oduzeta mu je kasnije jer je ustanovljeno da je bio dopingovan, zbog čega nije učestvovao ni na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine, zbog čega se vratio se na stazu tek 2014. godine, međutim nije uspeo da ponovi rezultate iz prvog dela karijere i mlađih dana.

Triniti se i sama bavila sprintom i bila je veoma talentovana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar