ABA - najava: Zvezda u Novom Mestu - po novu pobjedu!

Košarkaši Crvene zvezde mts u ponedeljak gostuju Krki u okviru 5. kola ABA lige.

Košarka 17.10.2016 | 16:15
ABA - najava: Zvezda u Novom Mestu - po novu pobjedu!
Utakmice posle poraza u Evroligi nikada nisu lake, a pogotovo kada vodite najveći deo meča.

Košarkaši Crvene zvezde mts moraće da "zaleče rane" nakon poraza od turske Darušafake (73:70)i da se okrenu "jadranskoj" utakmici. Oni su u jutarnjim časovima otputovali u Novo Mesto gde ih u ponedeljak (18h, Arena Sport) očekuje meč sa Krkom.

Zvezda traži petu pobedu u isto toliko mečeva...

"Očekuje nas meč sa timom koji je napravio dosta korekcija između dve sezone, počev od trenera. Svaki meč u ABA ligi je važan, želimo da dođemo do pobede u Novom Mestu, ali smo svesni da ćemo morati da uradimo puno toga dobrog tokom meča, kako bi stigli do cilja", kazao je trener Dejan Radonjić i upozorio:

"I prethodnih sezona nam se događalo da moramo da izvlačimo maksimum u utakmicama koje smo igrali u dvorani 'Leon Štukelj'".

Novinari su nakon poraza u Evroligi upitali Luku Mitrovića o meču sa Galatasarajom, a on je i tada kazao da je najvažnija naredna utakmica u ABA ligi sa Krkom. Zna da postoji imperativ pobede.

"Svakako da ne smemo da dozvolimo da nas poraz od Darušafake omete, ili ostavi bilo kakvog traga na nama. Već smo i ranije govorili, naša prioriteti se znaju, a to su pobede i što bolji rezultat u ABA ligi. Zato želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Krke i osvojimo bodove", kazao je kapiten Zvezde Luka Mitrović.

Crveno-beli se odmah nakon meča vraćaju u Beograd, a onda ih očekuju dvodnevne pripreme pre odlaska za Istanbul u četvrtak, dan pred meč sa Galatasarajom.

POSLEDNJI DUELI

Zvezda – Krka 77:67

Krka – Zvezda 65:71

Krka – Zvezda 77:67

Zvezda – Krka 85:78

Zvezda – Krka 78:65

Krka – Zvezda 69:78

Krka – Zvezda 52:57

Zvezda – Krka 79:61

Zvezda – Krka 82:78

Krka – Zvezda 75:73

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar