АБА - најава: Звезда у Новом Месту - по нову побједу!

Кошаркаши Црвене звезде мтс у понедељак гостују Крки у оквиру 5. кола АБА лиге.

Кошарка 17.10.2016 | 16:15
АБА - најава: Звезда у Новом Месту - по нову побједу!
Утакмице после пораза у Евролиги никада нису лаке, а поготово када водите највећи део меча.

Кошаркаши Црвене звезде мтс мораће да "залече ране" након пораза од турске Дарушафаке (73:70)и да се окрену "јадранској" утакмици. Они су у јутарњим часовима отпутовали у Ново Место где их у понедељак (18х, Арена Спорт) очекује меч са Крком.

Звезда тражи пету победу у исто толико мечева...

"Очекује нас меч са тимом који је направио доста корекција између две сезоне, почев од тренера. Сваки меч у АБА лиги је важан, желимо да дођемо до победе у Новом Месту, али смо свесни да ћемо морати да урадимо пуно тога доброг током меча, како би стигли до циља", казао је тренер Дејан Радоњић и упозорио:

"И претходних сезона нам се догађало да морамо да извлачимо максимум у утакмицама које смо играли у дворани 'Леон Штукељ'".

Новинари су након пораза у Евролиги упитали Луку Митровића о мечу са Галатасарајом, а он је и тада казао да је најважнија наредна утакмица у АБА лиги са Крком. Зна да постоји императив победе.

"Свакако да не смемо да дозволимо да нас пораз од Дарушафаке омете, или остави било каквог трага на нама. Већ смо и раније говорили, наша приоритети се знају, а то су победе и што бољи резултат у АБА лиги. Зато желимо да одиграмо добру утакмицу против Крке и освојимо бодове", казао је капитен Звезде Лука Митровић.

Црвено-бели се одмах након меча враћају у Београд, а онда их очекују дводневне припреме пре одласка за Истанбул у четвртак, дан пред меч са Галатасарајом.

ПОСЛЕДЊИ ДУЕЛИ

Звезда – Крка 77:67

Крка – Звезда 65:71

Крка – Звезда 77:67

Звезда – Крка 85:78

Звезда – Крка 78:65

Крка – Звезда 69:78

Крка – Звезда 52:57

Звезда – Крка 79:61

Звезда – Крка 82:78

Крка – Звезда 75:73

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар