U Tunis uplovio prvi kruzer posle masakra iz 2015.

Nemački kruzer MS Europa uplovio je u pristanište La Gulet 6. oktobra sa 310 ukrcanih putnika.

Putovanja 11.10.2016 | 11:26
U Tunis uplovio prvi kruzer posle masakra iz 2015.
Brod su dočekali tradicionalni plesači, dok je vojni orkestar udarao u bubnjeve i duvao u trube sa ciljem da proslavi ovaj događaj.

Po iskrcavanju sa kruzera, putnici su okićeni cvetnim ogrlicama koje su im poklonili lokalni prodavci i turistički vodiči.

Nivo obezbeđenja bio je izuzetno visok, ali je opšte rasploženje domaćina i gostiju uprkos tome bilo odlično.

“Velika je stvar za mene što mogu opet da otvorim svoju radnju. Toplo mi je oko srca kada vidim da se život ponovo vraća u selo”, izjavio je 39-godišnji Haifa Dargut za AFP.

“Ova atmosfera čini čuda za moje raspoloženje. Posla nije bilo nigde... Moje kamile su gladovale”, rekao je Salah Isa, trgovac kamilama koji se tim poslom bavi od svoje 12. godine.

Gabrijela, turistkinja iz Berlina, rekla je da želi da poseti Tunis uprkos upozorenjima britanskog Ministarstva spoljašnjih poslova.

“Ne plašim se uopšte”, rekla je novinarima na putu ka Medini Tunisa, lokaciji koja se nalazi pod zaštitom Uneska.

Putnici su u Tunisu odseli jedan dan, a zatim nastavili putovanje.

Podsetimo, martu 2015, pripadnici Islamske države ubili su 21 jednu osobu u muzeju Bardo u Tunisu. Većina nastradalih posetilaca bili su evropski turisti.

Tri meseca nakon toga, u junu, naoružani napadači ubili su najmanje 38 ljudi i ranili više osoba u napadu na kompleks i plažu hotela "Imperijal marhaba" u turističkom centru Sus.


B 92
foto:you tube

Komentari / 0

Ostavite komentar