''Orlovi'': Nekompletni i u Kardifu, dokle više "jeftini" kartoni?!

Vraća se Matić, ali Kolarov je ponovo suspendovan...

Fudbal 10.10.2016 | 16:30
''Orlovi'': Nekompletni i u Kardifu, dokle više "jeftini" kartoni?!
Reprezentacija Srbije pobedila je Austriju (3:2) i obradovala dvadesetak hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić", koji su ekipi omogućili da konačno odigra utakmicu u pozitivnoj atmosferi, kakva nam je poslednjih godina najčešće nedostajala.

"Orlovi" su zaseli na čelo tabele kvalifikacione grupe D, promrzla publika otišla je kućama punog srca, ali izgleda da nikad ne može sve da bude kako treba!

U momentima kada se srpski tim trudio da spreči treće izjednačenje Austrijanaca i sačuva tri boda, jedan od najiskusnijih, Aleksandar Kolarov, napravio je veliku grešku i eliminisao sebe iz konkurencije za naredni, takođe važan i težak meč - gostovanje Velsu 12. novembra.

Taman kada je Nemanja Matić izdržao tri meča suspenzije zbog crvenog kartona na kraju prethodnih kvalifikacija i kada je Slavoljub Muslin trebalo da ima na raspolaganju najjači sastav, Kolarov je zaradio drugi žuti karton i automatsku pauzu (zbog isključenja u duelu sa Portugalom prošle godine, ni on nije igrao protiv Republike Irske u prvom kolu)!

Defanzivac Mančester sitija oklevao je prilikom izvođenja auta, stajao je sa loptom u rukama osam-devet sekundi i Šveđanin Jonas Erikson se mašio za džep. Kolarov je odmah shvatio šta je posledica tog postupka, samog sebe je "kaznio" udarivši se loptom po čelu, ali bilo je kasno.

I, kada se podvuče crta, možemo biti zadovoljni što u nedelju uveče nismo prošli još gore.

Slaveći pobedonosni pogodak, Dušan Tadić je preskočio reklame, otrčao na atletsku stazu i dobrih pola minuta delio emocije sa Aleksandrom Mitrovićem i navijačima. Matija Nastasić uhvatio se za glavu, znajući da Tadić već ima jedan žuti karton, a Antonio Rukavina otrčao za euforičnim saigračima, da ih što pre vrati na teren.

Erikson je imao razumevanja i oprostio je najboljem igraču utakmice drugu javnu opomenu, posle koje bi "orlovi" morali da 20 minuta brane vođstvo brojčano slabiji. A, mogao je i da ne oprosti. Neki drugi sudija ne bi.

Dodajmo da je Vladimir Stojković prošao nekažnjeno za dva-tri odugovlačenja pri ispucavanju lopte sa peterca i da je Erikson samo usmeno opomenuo Stefana Mitrovića što je posle auta za Austriju u prvom poluvremenu uhvatio loptu rukama, u jasnoj nameri da spreči brz nastavak igre.

Na kraju je Kolarov sankcionisan za možda i najmanji od pomenutih grehova.

Iako reprezentacija vrvi od profesionalaca iz najjačih evropskih liga, Slavoljub Muslin i njegovi saradnici očigledno moraju da se bave i elementarnim stvarima - koncentracijom i poštovanjem igre. U našem najvećem interesu, jer nismo baš toliko kvalitetni da "pola" kvalifikacija bespotrebno igramo bez jednog ili više standardnih članova prve postave.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar