''Орлови'': Некомплетни и у Кардифу, докле више "јефтини" картони?!

Враћа се Матић, али Коларов је поново суспендован...

Фудбал 10.10.2016 | 16:30
''Орлови'': Некомплетни и у Кардифу, докле више "јефтини" картони?!
Репрезентација Србије победила је Аустрију (3:2) и обрадовала двадесетак хиљада навијача на стадиону "Рајко Митић", који су екипи омогућили да коначно одигра утакмицу у позитивној атмосфери, каква нам је последњих година најчешће недостајала.

"Орлови" су засели на чело табеле квалификационе групе Д, промрзла публика отишла је кућама пуног срца, али изгледа да никад не може све да буде како треба!

У моментима када се српски тим трудио да спречи треће изједначење Аустријанаца и сачува три бода, један од најискуснијих, Александар Коларов, направио је велику грешку и елиминисао себе из конкуренције за наредни, такође важан и тежак меч - гостовање Велсу 12. новембра.

Таман када је Немања Матић издржао три меча суспензије због црвеног картона на крају претходних квалификација и када је Славољуб Муслин требало да има на располагању најјачи састав, Коларов је зарадио други жути картон и аутоматску паузу (због искључења у дуелу са Португалом прошле године, ни он није играо против Републике Ирске у првом колу)!

Дефанзивац Манчестер ситија оклевао је приликом извођења аута, стајао је са лоптом у рукама осам-девет секунди и Швеђанин Јонас Ериксон се машио за џеп. Коларов је одмах схватио шта је последица тог поступка, самог себе је "казнио" ударивши се лоптом по челу, али било је касно.

И, када се подвуче црта, можемо бити задовољни што у недељу увече нисмо прошли још горе.

Славећи победоносни погодак, Душан Тадић је прескочио рекламе, отрчао на атлетску стазу и добрих пола минута делио емоције са Александром Митровићем и навијачима. Матија Настасић ухватио се за главу, знајући да Тадић већ има један жути картон, а Антонио Рукавина отрчао за еуфоричним саиграчима, да их што пре врати на терен.

Ериксон је имао разумевања и опростио је најбољем играчу утакмице другу јавну опомену, после које би "орлови" морали да 20 минута бране вођство бројчано слабији. А, могао је и да не опрости. Неки други судија не би.

Додајмо да је Владимир Стојковић прошао некажњено за два-три одуговлачења при испуцавању лопте са петерца и да је Ериксон само усмено опоменуо Стефана Митровића што је после аута за Аустрију у првом полувремену ухватио лопту рукама, у јасној намери да спречи брз наставак игре.

На крају је Коларов санкционисан за можда и најмањи од поменутих грехова.

Иако репрезентација врви од професионалаца из најјачих европских лига, Славољуб Муслин и његови сарадници очигледно морају да се баве и елементарним стварима - концентрацијом и поштовањем игре. У нашем највећем интересу, јер нисмо баш толико квалитетни да "пола" квалификација беспотребно играмо без једног или више стандардних чланова прве поставе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар