Šestica "Orlića", debitovao sin Dekija Stankovića!

Srpska kadetska reprezentacija deklasirala je Belorusiju u Pazovi. Stefan Stanković ušao u 41. minutu.

Fudbal 21.09.2016 | 08:30
Šestica "Orlića", debitovao sin Dekija Stankovića!
Kadetska reprezentacija Srbije deklasirala je vršnjake iz Belorusije u utakmici koju je, između ostalog, obeležio i reprezentativni debi sina legendarnog srpskog fudbalera Dejana Stankovića.

Stefan Stanković zaigrao je od 41. minuta i doprineo pobedi "orlića" od 6:2 (5:1) pred oko 300 gledalaca u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde je prisustvovao i ponosni otac, Dejan.

Strelci za selekciju koju vodi Ilija Stolica bili su: Stuparević u 8. i 13, Kokir u 15, Đerlek u 22. i 37. iz šenala i Vidosavljević u 61. minutu, dok su čast Belorusa spašavali Miakiš u 32. i Nekrasau u 71. minutu.

Srbija: Milojević (od 41. Gordić), Simonović (od 41. Gačić), Šehović (od 41. Kamenović), I.Ilić (od 41. Radovanović), Marković (od 41. Jeličić), Pavlović, Janković (od 41. Vidosavljević), Gavrić (od 41. Stanković), Stuparević (od 41. Babić), Đerlek (od 41. Nešković), Kokir (od 41. Bosić).

Belorusija: Samovič, Barsukou, Mirošniku, Viahera, Hlinski, Miakiš, Kirilenko, Nemirko, Matiaš (od 41. Horbač), Sakuta (od 60. Nekrasau), Vasilevič (od 41. Muzučenka).

Evo izveštaja sa portala FSS:

Odlično izdanje naših kadeta u prvoj od dve provere protiv Belorusije pred start u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici selektora Ilije Stolice su već u uvodnim minutima utakmice pokazali i želju i snagu i kvalitet, a sa dva efektna gola Filip Stuparević je praktično pokazao da se na terenu pita samo jedan tim.

Igrali su naši momci veoma racionalno, koristili svaku priliku da goste iz Belorusije dovedu u veliki problem, a posle Stuparevića na scenu su stupili Jovan Kokir i Armin Đerlek. Lepo, efektno, samo na prvi pogled jednostavno za ubedljivih 4:0. Tek što se igrao 22. minut a gostima je pretila prava katastrofa.

Belorusi se, ipak, nisu predavali, za bolji utisak pobrinuo se Miakiš kada je smanjio veliku prednost "orlića". To je bio samo treptaj gostiju koji su ponovo morali da vade loptu iz mreže, strelac je bio Đerlek iz jedanaesterca. Bio je to 37. minut, a dva minuta kasnije ponovo jedanaesterac za "orliće", ali sada je Samovič izašao kao pobednik posle udarca Đerleka. Poluvreme koje ne može nikoga da ostavi ravnodušnim, zbog igre i golova naše reprezentacije.

U nastavku je selektor Ilija Stolica promenio kompletan tim, na terenu je ostao samo Jovan Pavlović, a poverenje dobili Gordić, Kamenović, Radovanović, Jeličić, Gačić, Vidosavljević, Stefan Stanković, najstariji naslednik našeg rekordera, Dejana Stankovića, zatim Babić, Nešković i Bosić. I Srbija je i dalja imala kontrolu igre, bila bolji rival, ali posle prave goleade u prvih 40 minuta igre, u nastavku smo videli samo dva, po gol u obe mreže. Na kraju sve pohvale našim momcima na fenomenalnom izdanju.

Utakmicu su gledali i čelni ljudi našeg saveza, predsednik Slaviša Kokeza sa tehničkim direktorom FSS Goranom Bunjevčevićem,njegov zamenik Perica Ognjenović, kao i Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS, ali i mnogi bivši asovi, Dejan Stanković, Marko Pantelić, Predrag Đorđević...

Naredna provera protiv Belorusije na programu je u četvrtak, 22. septembra.

"Orlići" počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u oktobru a rivali su im Italija (domaćin), Albanija i Makedonija. Dve ekipe idu u narednu, elitnu rundu kvalifikacija.

UBEDLJIVE I NAŠE DEVOJKE!

U poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ženska selekcija Srbije u sjajno odigranom meču ostvarila pobedu protiv Bosne i Hercegovine i tako najavila dobre partije u naredni-m kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naše devojke su dobro ušle u meč i već posle nepunih deset minuta došle do prednosti. Čubrilo je bila asistent a Slović iskoristila trenutak i podarila Srbiji vođstvo. U otvorenom meču bilo je prilika sa obe strane a domaća selekcija dolazi do izjednačenja u 40. minutu, kada se pred našim golom najbolje snašla Medić i donela radost Bosni i Hercegovini.

Nastavak je doneo reprizu prvog dela, jer posle samo tri minuta igre Srbija je ponovo bila u zasluženom vođstvu. Sada je Mijatović bila asistent, a Tenkov bila na pravom mestu. Pokušale su domaće igračice brzo da se vrate u igru, ali ostao je prazan prostor koji je spretno iskoristila Čubrilo i duplirala prednost Srbije.

Pitanje pobednika se više nije postavljalo, na terenu je praktično bio samo jedan tim,a tome u prilog četvrti gol u mreži domaće selekcije, ponovo u režiji raspoložene Tenkov. Radojičić je bila u ulozi asistenta.Dobra partija i ubedljiv rezultat za kraj kvalifikacija, kao najava za bolje dane ženske A reprezentacije.

Strelci: 0:1 Slović 9, 1:1 Medić 40, 1:2 Tenkov 48.1:3 Čubrilo 54,1:4 Tenkov 69. Stadion: Sportski centar BiH u Zenici. Gledalaca: oko 300. Sudija: Anželika Šeder (Nemačka). Pomoćnice: I.Apelman, S.Dikman. Žuti karton: Damjanović, Ilić (Srbija), Aida Hadžić (BiH).

Bosna i Hercegovina: Hodžić, Radeljić, Am. Spahić, M.Hasanbegović, Aleksić, Aida Hadžić, Nikolić, Al. Spahić, Kapetanović (od 55. Ahmić), Kršo, Medić (od 55. Piškić).

Srbija: Kostić, Oršoja (od 46.Bradić), Krstić, Slović (od 83. Nikolić), Damjanović, Čubrilo, Ilić, Radojičić, Mijatović, Smiljković, Tenkov (od 78. Vuković).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar