Шестица "Орлића", дебитовао син Декија Станковића!

Српска кадетска репрезентација декласирала је Белорусију у Пазови. Стефан Станковић ушао у 41. минуту.

Фудбал 21.09.2016 | 08:30
Шестица "Орлића", дебитовао син Декија Станковића!
Кадетска репрезентација Србије декласирала је вршњаке из Белорусије у утакмици коју је, између осталог, обележио и репрезентативни деби сина легендарног српског фудбалера Дејана Станковића.

Стефан Станковић заиграо је од 41. минута и допринео победи "орлића" од 6:2 (5:1) пред око 300 гледалаца у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, где је присуствовао и поносни отац, Дејан.

Стрелци за селекцију коју води Илија Столица били су: Ступаревић у 8. и 13, Кокир у 15, Ђерлек у 22. и 37. из шенала и Видосављевић у 61. минуту, док су част Белоруса спашавали Миакиш у 32. и Некрасау у 71. минуту.

Србија: Милојевић (од 41. Гордић), Симоновић (од 41. Гачић), Шеховић (од 41. Каменовић), И.Илић (од 41. Радовановић), Марковић (од 41. Јеличић), Павловић, Јанковић (од 41. Видосављевић), Гаврић (од 41. Станковић), Ступаревић (од 41. Бабић), Ђерлек (од 41. Нешковић), Кокир (од 41. Босић).

Белорусија: Самович, Барсукоу, Мирошнику, Виахера, Хлински, Миакиш, Кириленко, Немирко, Матиаш (од 41. Хорбач), Сакута (од 60. Некрасау), Василевич (од 41. Музученка).

Ево извештаја са портала ФСС:

Одлично издање наших кадета у првој од две провере против Белорусије пред старт у квалификацијама за пласман на Европско првенство. Изабраници селектора Илије Столице су већ у уводним минутима утакмице показали и жељу и снагу и квалитет, а са два ефектна гола Филип Ступаревић је практично показао да се на терену пита само један тим.

Играли су наши момци веома рационално, користили сваку прилику да госте из Белорусије доведу у велики проблем, а после Ступаревића на сцену су ступили Јован Кокир и Армин Ђерлек. Лепо, ефектно, само на први поглед једноставно за убедљивих 4:0. Тек што се играо 22. минут а гостима је претила права катастрофа.

Белоруси се, ипак, нису предавали, за бољи утисак побринуо се Миакиш када је смањио велику предност "орлића". То је био само трептај гостију који су поново морали да ваде лопту из мреже, стрелац је био Ђерлек из једанаестерца. Био је то 37. минут, а два минута касније поново једанаестерац за "орлиће", али сада је Самович изашао као победник после ударца Ђерлека. Полувреме које не може никога да остави равнодушним, због игре и голова наше репрезентације.

У наставку је селектор Илија Столица променио комплетан тим, на терену је остао само Јован Павловић, а поверење добили Гордић, Каменовић, Радовановић, Јеличић, Гачић, Видосављевић, Стефан Станковић, најстарији наследник нашег рекордера, Дејана Станковића, затим Бабић, Нешковић и Босић. И Србија је и даља имала контролу игре, била бољи ривал, али после праве голеаде у првих 40 минута игре, у наставку смо видели само два, по гол у обе мреже. На крају све похвале нашим момцима на феноменалном издању.

Утакмицу су гледали и челни људи нашег савеза, председник Славиша Кокеза са техничким директором ФСС Гораном Буњевчевићем,његов заменик Перица Огњеновић, као и Томислав Караџић, почасни председник ФСС, али и многи бивши асови, Дејан Станковић, Марко Пантелић, Предраг Ђорђевић...

Наредна провера против Белорусије на програму је у четвртак, 22. септембра.

"Орлићи" почињу квалификације за Европско првенство у октобру а ривали су им Италија (домаћин), Албанија и Македонија. Две екипе иду у наредну, елитну рунду квалификација.

УБЕДЉИВЕ И НАШЕ ДЕВОЈКЕ!

У последњем мечу квалификација за Европско првенство, женска селекција Србије у сјајно одиграном мечу остварила победу против Босне и Херцеговине и тако најавила добре партије у наредни-м квалификацијама за Светско првенство.

Наше девојке су добро ушле у меч и већ после непуних десет минута дошле до предности. Чубрило је била асистент а Словић искористила тренутак и подарила Србији вођство. У отвореном мечу било је прилика са обе стране а домаћа селекција долази до изједначења у 40. минуту, када се пред нашим голом најбоље снашла Медић и донела радост Босни и Херцеговини.

Наставак је донео репризу првог дела, јер после само три минута игре Србија је поново била у заслуженом вођству. Сада је Мијатовић била асистент, а Тенков била на правом месту. Покушале су домаће играчице брзо да се врате у игру, али остао је празан простор који је спретно искористила Чубрило и дуплирала предност Србије.

Питање победника се више није постављало, на терену је практично био само један тим,а томе у прилог четврти гол у мрежи домаће селекције, поново у режији расположене Тенков. Радојичић је била у улози асистента.Добра партија и убедљив резултат за крај квалификација, као најава за боље дане женске А репрезентације.

Стрелци: 0:1 Словић 9, 1:1 Медић 40, 1:2 Тенков 48.1:3 Чубрило 54,1:4 Тенков 69. Стадион: Спортски центар БиХ у Зеници. Гледалаца: око 300. Судија: Анжелика Шедер (Немачка). Помоћнице: И.Апелман, С.Дикман. Жути картон: Дамјановић, Илић (Србија), Аида Хаџић (БиХ).

Босна и Херцеговина: Хоџић, Радељић, Ам. Спахић, М.Хасанбеговић, Алексић, Аида Хаџић, Николић, Ал. Спахић, Капетановић (од 55. Ахмић), Кршо, Медић (од 55. Пишкић).

Србија: Костић, Оршоја (од 46.Брадић), Крстић, Словић (од 83. Николић), Дамјановић, Чубрило, Илић, Радојичић, Мијатовић, Смиљковић, Тенков (од 78. Вуковић).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар