Kako je puklo: "Ti si igrao za Hrvate, a ne ja"!

Sarajevski mediji otkrili su kako je tekla rasprava nepomirljivo posvađanih selektora i kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Košarka 14.09.2016 | 21:15
Kako je puklo: "Ti si igrao za Hrvate, a ne ja"!
Dani sukoba, svađa i povišenih tenzija u košarkaškoj reprezentaciji BiH izazvali su veliku pažnju i jasno poremetili atmosferu pred gostovanje Švedskoj.

Kao što je i bilo najavljeno, odlukom selektora Damira Mulaomerovića kapiten ekipe Mirza Teletović nije otputovao sa ekipom na utakmicu, jer je šef stručnog štaba ocijenio da je napad lidera ekipe na mladog Džanana Musu bila kap koja je prelila čašu.

Dan poslije, bilo je nagoviješteno da će Teletović sam, u ulozi navijača, otputovati u Skandinaviju, ali se to ipak nije dogodilo..

U kompletnu priču u međuvremenu je umiješan i Jusuf Nurkić, koji je na inicijativu stručnog štaba uključen u let za Beč zajedno sa kapitenom, ali je Teletovićeva karta ipak naknadno stornirana.

Zbog velikih kritika na svoj račun, Nurkić je potom najavio i da će razmisliti da li da ponovo zaigra za BiH.

Sarajevski mediji otkrili su kako je tekla nedjeljna svađa Teletovića i Mulaomerovića, poslije koje je selektor BiH izašao pred novinare i rekao da više neće računati na svog najboljeg igrača.

"Još četiri dana sam selektor i više mi ne trebaš", navodno je rekao Mulaomerović, optuživši NBA košarkaša za nepoštovanje osnovne discipline.

Teletovića je to uvrijedilo, pa je pred prisutnima rekao selektoru da je on taj koji 13 godina igra za reprezentaciju BiH, dok je Mulaomerović nastupao za Hrvatsku.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar