Janković promovisan u petog Srbina na klupi Standarda!

Ja ne sanjam, ja radim! U Zvezdi sam naučio šta znači pritisak. Ugovor na tri godine, debi u nedelju, uprava zadovoljna...

Fudbal 07.09.2016 | 14:00
Janković promovisan u petog Srbina na klupi Standarda!
Srbin drma Afrikom, Srbin je vest dana i u Belgiji.

Dok Milutin Mića Sredojević piše najlepše stranice svoje karijere i reprezentativnog fudbala u Ugandi, Aleksandar Janković je dobio svojevrsno priznanje za minuli rad u Pro ligi. Posle tri mandata u Lokerenu (dvaput kao pomoćnik, jednom kao šef struke) i dve sezone u Mehelenu, naš stručnjak prihvatio je možda i najveći izazov otkako se bavi trenerskim poslom. Prešao je u Standard.

Baš kao što smo i najavili, uprava velikana iz Liježa je ekspresno dovela nekadašnjeg stratega Crvene zvezde na klupu, posegnuvši za šok terapijom, posle ne baš pohvalnih rezultata koje je na početku sezone ostvario Janik Fereira.

„Pregovori su započeti sinoć, završeni jutros, ali prvi kontakt je uspostalvjen još 2014“, otkrio je Janković na promociji, posle potpisivanja trogodišnjeg ugovora.

Imajući u vidu da je njegov novi klub tek 11. na tabeli Pro lige posle pet rundi, jasno je da će pod hitno morati da vrati samopouzdanje ekipi koja je zabeležila tri remija, po pobedu i poraz.

„Moj prvi cilj je da pobedimo Genk u nedelju, a da narednog četvrtka slavimo u Vigo priotiv Selte, jer ovo je sredina koja uvek ima najviše ciljeve. Odrastao sam u Crvenoj zvezdi, iskusio šta znači živet+i raditi pod pritiskom i stoga je jasno da ćemo, kad god budemo na terenu, ići na pobedu“.

Isti postulat imao je, verovatno i Janik Fereira, ali nije uspeo, iako je pre samo tri meseca osvojio Kup Belgije.

„Ne želim da ga kritikujem, dosta ga poštujem, mlad je trener, doneo je jedan trofej... Opet, samo šest bodova od mogućih 15 nije učinak zadovoljava ambicije Standarda. Trudiću se da unapredim stvari. Ima ova ekipa dovoljno kvalitetan i širok igrački kadar da se takmiči na tri fronta. Nisam sanjar, nego radnik. Sve što znam ponudiću ovom klubu Sa igračima želim odnos ’lice u lice’“.

Janković će nastaviti tradiciju naših ljudi koji su radili, a mnogi od njih bili i uspešni u Liježu. Istorija pamti Milorada Mišu Pavića (trener u tri mandata), potom Nedeljka Bulatovića, Ivana Vukomanovića, Slavoljuba Muslina, pa Hrvate Vlatka Markovića,Tomislava Ivića... Od igrača, bar novijih generacija, dubok trag ostavili su Ivica Dragutinović i Milan Lane Jovanović, sad je tamo Miloš Kosanović.

„Najpre, hvala Mehelenu koji mi je omogućio povratak u Belgiju. U životu, nekad, morate da donesete odluke koji znače izalazak iz komforne zone. A ja sam stvarno imao dobru i stabilnu poziciju u mom prethodnom klubu. Ovoga puta kontaktirao me je velikan. Svideo mi se projekat koji su mi predstavili, posavetovao sam se sa ljudima kojima verujem i koji meni veruju i zato sam zadovoljan. Privilegija je biti deo ozbiljnog projekta, u kome će cilj biti pobede“, rekao je Aleksandar Janković.

Sportski direktor Standarda Olivije Renar predočio je tamošnjoj javnosti zbog čega je izabrao baš 44-godišnjeg Beograđanina:

„Znamo šta Janković može da donese ne samo na terenu, već i van njega. Ugovor na tri godine dat mu je iz prostog razloga što mu maksimalno verujem“.

Srećno!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar