Јанковић промовисан у петог Србина на клупи Стандарда!

Ја не сањам, ја радим! У Звезди сам научио шта значи притисак. Уговор на три године, деби у недељу, управа задовољна...

Фудбал 07.09.2016 | 14:00
Јанковић промовисан у петог Србина на клупи Стандарда!
Србин дрма Африком, Србин је вест дана и у Белгији.

Док Милутин Мића Средојевић пише најлепше странице своје каријере и репрезентативног фудбала у Уганди, Александар Јанковић је добио својеврсно признање за минули рад у Про лиги. После три мандата у Локерену (двапут као помоћник, једном као шеф струке) и две сезоне у Мехелену, наш стручњак прихватио је можда и највећи изазов откако се бави тренерским послом. Прешао је у Стандард.

Баш као што смо и најавили, управа великана из Лијежа је експресно довела некадашњег стратега Црвене звезде на клупу, посегнувши за шок терапијом, после не баш похвалних резултата које је на почетку сезоне остварио Јаник Фереира.

„Преговори су започети синоћ, завршени јутрос, али први контакт је успосталвјен још 2014“, открио је Јанковић на промоцији, после потписивања трогодишњег уговора.

Имајући у виду да је његов нови клуб тек 11. на табели Про лиге после пет рунди, јасно је да ће под хитно морати да врати самопоуздање екипи која је забележила три ремија, по победу и пораз.

„Мој први циљ је да победимо Генк у недељу, а да наредног четвртка славимо у Виго приотив Селте, јер ово је средина која увек има највише циљеве. Одрастао сам у Црвеној звезди, искусио шта значи живет+и радити под притиском и стога је јасно да ћемо, кад год будемо на терену, ићи на победу“.

Исти постулат имао је, вероватно и Јаник Фереира, али није успео, иако је пре само три месеца освојио Куп Белгије.

„Не желим да га критикујем, доста га поштујем, млад је тренер, донео је један трофеј... Опет, само шест бодова од могућих 15 није учинак задовољава амбиције Стандарда. Трудићу се да унапредим ствари. Има ова екипа довољно квалитетан и широк играчки кадар да се такмичи на три фронта. Нисам сањар, него радник. Све што знам понудићу овом клубу Са играчима желим однос ’лице у лице’“.

Јанковић ће наставити традицију наших људи који су радили, а многи од њих били и успешни у Лијежу. Историја памти Милорада Мишу Павића (тренер у три мандата), потом Недељка Булатовића, Ивана Вукомановића, Славољуба Муслина, па Хрвате Влатка Марковића,Томислава Ивића... Од играча, бар новијих генерација, дубок траг оставили су Ивица Драгутиновић и Милан Лане Јовановић, сад је тамо Милош Косановић.

„Најпре, хвала Мехелену који ми је омогућио повратак у Белгију. У животу, некад, морате да донесете одлуке који значе изалазак из комфорне зоне. А ја сам стварно имао добру и стабилну позицију у мом претходном клубу. Овога пута контактирао ме је великан. Свидео ми се пројекат који су ми представили, посаветовао сам се са људима којима верујем и који мени верују и зато сам задовољан. Привилегија је бити део озбиљног пројекта, у коме ће циљ бити победе“, рекао је Александар Јанковић.

Спортски директор Стандарда Оливије Ренар предочио је тамошњој јавности због чега је изабрао баш 44-годишњег Београђанина:

„Знамо шта Јанковић може да донесе не само на терену, већ и ван њега. Уговор на три године дат му је из простог разлога што му максимално верујем“.

Срећно!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар