Za 15 dana skoro 10.000 prekršaja

Radarski sistem “Ramer” registrovao je na području Doboja čak 9.716 prekršaja prekoračanje brzine za 15 dana.

Republika Srpska 03.09.2016 | 10:45
Za 15 dana skoro 10.000 prekršaja
"Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemom "ramer 10" vršena je od 16. do 31. avgusta na putevima gde se, prema analitičkim podacima, najčešće događaju saobraćajne nesreće sa posledicama po lica",  saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbednosti.

Iz CJB Doboj apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Radarski sistem "ramer 10" i po danu i po noći automatski registruje brzinu kretanja vozila na obe saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, prenose Vijesti.ba.

Ovaj radarski sistem ima memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obaveštenje o počinjenom prekršaju bude dostavljeno putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila.

(Blic.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kao u pjesmi

03.09.2016 14:58

Ovo liči i naliči na 'arač i 'aračlije/harač i haračlije. Kao u narodnoj pjesmi, 'arač rajo 'arač...

ODGOVORITE
Name

heheh

03.09.2016 15:03

Kome sad smeta borba protiv korupcije??? Hocemo postenu drzavu, eto nam, tako i treba na sve strane radare staviti, moraju se divlji bosanci i hercegovci jednom za sva vremena opametiti i znati da nije problem u politicarima nego nama samima, da nije dodik i za ovo kriv, da nije i ovo "otimanje" para a????

ODGOVORITE
Name

re he...

04.09.2016 07:41

Jeste kriva i dalje politika. Svukli su ogranicenje brzine skoro svukuda na 60 km na sat i sad poturuju radare. Voznja pod dejstvom narkotika,medikamenate i alkohola se mora strogo kaznjavati,kao i prekoracenje brzine ali brzinu kretanja sniziti na minimum i pricati o prekoracenju brzine je vic. U vreme Tita si brze mogao stici od mesta A do mesta B sa losijim vozilima. Danas kad se u poredjenju sa 70.-80-tim godinama proslog veka,daleko brze zivi a voze savremenija vozila ne stizes nikuda. Da unapred odgovorim, uvek je bilo onih koji su divljali po putu,ne moraju se svi vozaci kaznjavati.